Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Duo aangehouden wegens bezit inbrekerswerktuig

Publicatiedatum: 4-3-2010 8:54:49

EDE- De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 4 maart twee mannen uit Leeuwarden en Appelscha aangehouden op de Diedenweg. Een getuige meldde rond drie uur dat twee mannen in een auto zaten en dat de mannen zich verdacht gedroegen. De gewaarschuwde agenten troffen de mannen aan in de auto. Na controle bij de politiemeldkamer bleek dat de auto niet meer op de openbare weg zou mogen rijden. Ook bleek dat de Leeuwardenaar nog een geldboete open had staan. De agenten zagen tijdens deze controle achter in de auto inbrekerswerktuig liggen. Het is verboden om dit in de nachtelijke uren bij je te hebben. Het duo werd hierop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar ze vandaag nader worden gehoord. Het inbrekerswerktuig is in beslag genomen.
(024048)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Wageningse aangehouden na diefstal schoenen

Publicatiedatum: 4-3-2010 8:52:34

WAGENINGEN- Een 41-jarige vrouw uit die woonplaats is woensdagochtend 3 maart aangehouden nadat ze kort daarvoor schoenen zou hebben weggenomen vanuit een winkel aan de Hoogstraat. Een medewerker van de winkel meldde rond half elf het voorval bij de politie. De vrouw zou de winkel inmiddels hebben verlaten met de gestolen schoenen aan haar voeten. De gewaarschuwde agenten konden op basis van het door de medewerker opgegeven signalement de Wageningse aanhouden op de Hoogstraat. De vrouw bekende direct de diefstal. (023746)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Beschonken Nijkerker aangehouden

Publicatiedatum: 4-3-2010 8:50:59

NIJKERK- De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 4 maart een 62-jarige automobilist uit Nijkerk aangehouden op de Nobellaan. De agenten zagen de man even voor half twee rijden toen ze hem vanwege een routinecontrole controleerde op het gebruik van alcohol. Onderzoek op het ademanalyseapparaat wees uit dat hij met een promillage van 1.01 had gereden. Dat is meer dan een keer de norm. (024029)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053