Gemeente Barendrecht

PERSBERICHT

Steun DeltaPORT Donatiefonds aan Barendrechtse culturele en maatschappelijke projecten

BARENDRECHT, (3 maart 2010) Het DeltaPORT Donatiefonds ondersteunt culturele, sportieve en maatschappelijke projecten in de directe omgeving van het Rotterdamse havengebied. De afdeling Barendrecht heeft een deel van het totale budget in beheer voor het verstrekken van geldelijke bijdragen aan instellingen zonder winstoogmerk die actief zijn op het gebied van welzijn, cultuur en sport in Barendrecht.

De voorzitter van DeltaPORT Donatiefonds afdeling Barendrecht, de heer Van der Meulen, roept Barendrechtse instellingen op een beroep te doen op dit budget. "Het fonds is in het leven geroepen om de maatschappelijke betrokkenheid van het haven- en industriële bedrijfsleven te onderstrepen. Alle niet-commerciële instellingen op het gebied van welzijn, sport en cultuur kunnen bij ons een aanvraag indienen voor een donatie. Het gaat hier om projecten die toegankelijk zijn voor de gehele Barendrechtse samenleving."

Criteria
De aanvragen dienen te voldoen aan een aantal criteria. Deze zijn terug te vinden op de website www.deltaportdonatiefonds.nl. Hier staat ook een formulier waarmee de aanvraag voor steunverlening kan worden gedaan.

Het DeltaPORT Donatiefonds
Het DeltaPORT Donatiefonds is ondergebracht in een gezamenlijke stichting waarin Havenbedrijf Rotterdam en Deltalinqs participeren.

Het DeltaPORT Donatiefonds beheert een pot die jaarlijks ongeveer E 325.000,-- bedraagt. Circa E 200.000,-- daarvan komt uit het bedrijfsleven en E 125.000,-- van het Havenbedrijf Rotterdam. De donaties worden in kleine bedragen over de gehele regio verdeeld. Per (deel)gemeente komt voor lokale projecten een bepaald bedrag ter beschikking, gebaseerd op onder andere het aantal inwoners. Het gaat om activiteiten in de (deel)gemeenten: Albrandswaard, Barendrecht, Bernisse, Brielle, Charlois , Delfshaven, Feijenoord, Hellevoetsluis, Hoek van Holland, Hoogvliet, Maassluis, Pernis, Rozenburg, Schiedam, Spijkenisse, Vlaardingen en Westvoorne.



Gemeente Barendrecht