Ingezonden persbericht


Persbericht

3 maart 2010

Tijdschrift Kindermishandeling (TKM) is vernieuwd

Na twee jaar is het Tijdschrift Kindermishandeling uitgegroeid tot een journalistiek blad, dat niet alleen problemen in de jeugdzorg signaleert, maar ook aanbevelingen doet en oplossingen aanreikt.

TKM richt zich op iedereen die direct of indirect te maken heeft met kindermishandeling, -misbruik en -verwaarlozing: kinderen zelf, ouders, zorgverleners, beleidsmakers en onderzoekers.

TKM streeft ernaar taboes rond kindermishandeling te doorbreken en kinderen zo veel mogelijk zelf aan het woord te laten over hun ervaringen.

Nummer 1, jaargang 3, maart 2010, heeft als thema: BEHANDELINGEN


- Interview met Coen Postma (14 jaar), die vertelt over zijn ervaring met mishandeling en over de Horizon-methode die hem in staat stelde zijn ervaring achter zich te laten.


- Interview met Francien Lamers, oprichter van het Kinder- en Jeugd Traumacentrum (KJTC) in Haarlem over de door haar in de praktijk ontwikkelde Horizon-methode. "We lopen in Nederland jaren achter."


- In Nederland is een tekort van 3000 gespecialiseerde behandelplaatsen voor mishandelde kinderen. Pleidooi voor het belang van een groter aanbod.


- De achterpagina van TKM is voortaan voor de jongeren van STUKYouToo: beeldrijk en veelzeggend. De jongeren zijn bekend van het veelbesproken theaterstuk STUK, waarin zij hun persoonlijk verhaal doen over hun ervaringen met mishandeling.

Het Tijdschrift Kindermishandeling is een onafhankelijk, journalistiek tijdschrift. Het verschijnt vier maal per jaar en wordt uitgegeven door Augeo Foundation. Voor informatie kunt u contact opnemen met hoofdredacteur Mariëlle Dekker: Mariëlle@augeo-foundation.nl (0343) 53 60 40 of eindredacteur Petra Bolten: (06) 54 95 18 13




Ingezonden persbericht