Psion lanceert nieuwe Workabout Pro 3 – de snelste en meest modulaire handheld computer op de mobiele markt

De introductie van de multi-functionele Workabout Pro 3 sluit aan bij de nieuwe bedrijfsstrategie van Psion en stimuleert de samenwerking met partners om unieke, mobile computing oplossingen te ontwikkelen.

LONDEN--(BUSINESS WIRE)-- 20100304 --

Psion (LSE: PON.L), wereldwijd leverancier van mobile computing oplossingen, brengt vandaag de nieuwe Workabout Pro 3 op de markt. Het ontwerp van dit nieuwe product sluit aan bij de basisprincipes van de nieuwe bedrijfsstrategie die Psion vandaag bekend maakt. Het bedrijf onthult een drastische omwenteling van haar business model met als basisprincipe: “Open Source Mobility” (OSM). De kerngedachte van deze nieuwe bedrijfsfilosofie is het stimuleren van openheid en innovatie, waardoor Psion samen met haar partners en klanten tot unieke oplossingen komt voor de mobiele markt. Psion streeft ernaar om het meest modulaire productplatform te creëren waarop ontwikkelaars, resellers en klanten gemeenschappelijke productcomponenten en tools met elkaar kunnen uitwisselen. Het veelzijdige productplatform van Psion stelt partners en klanten in staat om unieke en innoverende modules op maat te ontwikkelen voor de mobiele apparatuur.

Dankzij een aantal belangrijke vernieuwingen is de Workabout Pro 3 de meest multi-functionele handheld computer die vandaag op de markt aanwezig is. De stevige Workabout Pro 3 voldoet aan de IP65 rating (International Protection Rating) en beschikt over een aantal uitzonderlijke voordelen:

  • Hogere gebruiksvriendelijkheid: de keuze uit vier nieuwe ontwerpen voor het toetsenbord, waaronder een volledig QWERTY toetsenbord en extra toetsen waardoor het navigeren, zelfs met één hand, veel eenvoudiger wordt.
  • Leesbaarheid & lange levensduur: door het scherpe en heldere scherm, beschikt de Workabout Pro 3 over een optimale leesbaarheid bij indoor en outdoor gebruik. Dankzij het efficiënte verbruik van de display (25 procent beter dan de vorige versies), hebben de batterijen een langere levensduur.
  • Sneller: de nieuwe Workabout Pro 3 heeft een groter RAM en Flash (ROM) geheugen, zodat softwaretoepassingen sneller kunnen draaien en betere werkprestaties leveren.
  • Duurzaamheid: de handheld computer is bestand tegen stof, water en extreme temperaturen. De Workabout Pro 3 doorstaat meerdere droptests op een hoogte van 1,8 meter.

“Met de introductie van de Workabout Pro 3 vergroot Psion haar monopoliepositie in het ontwikkelen van modulaire ontwerpen. Dit onderstreept onze nieuwe strategie rond “Open Source Mobility,” aldus Mike Doyle, Chief Technology Officer bij Psion. “Wij weten dat onze mobiele apparatuur vaak wordt gebruikt in de meest veeleisende werk en weersomstandigheden. Daarom streven wij er voortdurend naar om onze producten te verbeteren, duurzame apparatuur te ontwikkelen die lang meegaat en die de meest extreme weersomstandigheden doorstaat. De Workabout Pro 3 is dus alweer een ster aan het firmament van Psion.”

De Workabout werd 18 jaar geleden voor de eerste keer gelanceerd. Reeds bij de introductie van het allereerste model werd de nadruk gelegd op de veelzijdige uitbreidingsmogelijkheden (modulariteit) en de gebruiksvriendelijkheid. Deze eigenschappen zijn ook kenmerkend voor de Workabout Pro 3 en sluiten perfect aan bij de OSM strategie van Psion. De gebruiksvriendelijkheid en modulaire voordelen van de Workabout Pro varianten werden zelfs uitgebreid met een hogere flexibiliteit, efficiëntie en doeltreffendheid voor veelzijdige toepassingen, van RFID en barcodescanning tot biometrie.

De Workabout Pro 3 is momenteel één van de meest modulaire producten op de mobiele markt en werd speciaal ontworpen om optimale voordelen te halen uit de mobiele investeringen. Met haar flexibel en “future-proof” ontwerp is de handheld computer eenvoudig te upgraden en te programmeren, zodat bedrijven de Workabout Pro 3 kunnen aanpassen aan de specifieke behoeften van de eindgebruikers. Dankzij de talrijke uitbreidingsmogelijkheden, de veelzijdigheid van de hardware en de software development kits van Psion kunnen klanten hun eigen toepassingen bouwen. Er bestaan duizenden productcombinaties voor de Workabout Pro 3 om aan de behoeften van verschillende marktsegmenten te voldoen. Het nieuwe model is compatibel met de randapparatuur, softwaretoepassingen en add-on van de andere Workabout Pro varianten, waardoor een perfecte migratie mogelijk is en de mobiele investeringen beperkt zijn.

Over Psion

Psion is wereldwijd pionier op het vlak van kwaliteitsvolle, mobiele handheld computers en draadloze, mobiele oplossingen voor industriële B2B markten. Al sinds 1982 brengen wij innoverende, mobile computing apparatuur op de markt. Onze oplossingen worden ingezet voor het optimaliseren van de bedrijfsprocessen bij klanten over de hele wereld, zoals Volkswagen, SNCF, RWE nPower, E.ON, BMW, Goodyear, Copenhagen Airports en toonaangevende internationale transporthubs.

Onze mobiele apparatuur en oplossingen zijn stevig, flexibel en duurzaam en sluiten aan bij het basisprincipe van onze onderneming: Open Source Mobility. Dit betekent dat Psion openheid en innovatiekracht wil stimuleren om samen met partnerbedrijven en klanten unieke, mobiele oplossingen en services te creëren. Psion is een beursgenoteerd bedrijf (London Stock Exchange) met een hoofdkantoor in Londen en kantoren in Noord-Amerika, Azië, Latijns-Amerika, Europa en het Midden-Oosten.

Voor meer informatie, ga naar www.psionteklogix.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn bedoeld als leeshulp en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige juridische geldigheid heeft.

CONTACT:
Psion
Dave Scott, 07827 345 388
Global Communications Director
dave.scott@psion.com
of
In de VS:
Schwartz Communications, Inc.
Jennifer Barlow, 781-684-0770

psion@schwartz-pr.com

Ticker_symbol LSE:PON