Psion ontketent een ommekeer in haar business model en een evolutie voor de industriële markt voor mobiele computers

LONDEN--(BUSINESS WIRE)-- 20100304 --

Psion (LSE: PON.L) kondigt vandaag een aanzienlijke evolutie aan door over te stappen naar een bedrijfsstrategie die gebaseerd is op ’Open Source Mobility’ (OSM). De belangrijkste doelstellingen van deze nieuwe bedrijfsfilosofie zijn: het prijskaartje van de mobiele investeringen aanzienlijk te verlagen, mobiele toepassingen te ontwikkelen die volledig aansluiten bij wat de eindgebruikers willen, nieuwe groeikansen te creëren voor partners en resellers en het marktaandeel van Psion te vergroten.

John Conoley, Chief Executive Officer van Psion, licht toe: “ ‘Open Source Mobility’ is een belangrijke ommekeer van ons bedrijfsmodel. Deze evolutie is van essentieel belang voor de toekomst van de industriële markt voor mobiele computers. ‘Open Source Mobility’ is gebaseerd op een aantal succesvolle, zakelijke basisprincipes zoals ‘Open Innovation’ en ‘Open Source’. ‘Open Source’ heeft te maken met de open dialoog die wij willen stimuleren. Door het uitwisselen van ervaring en know-how met onze partners, ontwikkelaars en klanten ontstaat een grote synergie.”

Hij vervolgt: “De term ‘Open Innovation’ werd geïntroduceerd in de bedrijfswereld door Dr. Henry Chesbrough van de Universiteit in Berkeley, California. Openheid en innovatie vormen belangrijke kernbegrippen van onze bedrijfsfilosofie. Dankzij openheid en innovatiekracht kunnen wij samen met onze partners, ontwikkelaars en klanten ingenieuze mobiele toepassingen creëren die voldoen aan de verwachtingen van de eindgebruikers. Deze aanpak stelt Psion in staat om de ontwerpprocessen van haar research en development afdeling te verbeteren en te versnellen, zodat we unieke groeikansen kunnen creëren voor de mobiele markt.”

Psion apparatuur wordt al sinds de introductie van de Workabout gekenmerkt door talrijke uitbreidingsmogelijkheden of modulariteit. De Open Source Mobility-strategie betekent dat Psion een modulair productplatform wil ontwikkelen dat dat veelzijdige uitbreidingsmogelijkheden biedt voor partners, ontwikkelaars en klanten. Dankzij de open, standaardinterfaces van de mobiele apparatuur, kan Psion het prijskaartje van de mobiele investeringen aanzienlijk verlagen. De modulariteit van de producten maakt het enerzijds mogelijk om defecte of verouderde modules te vervangen en de bestaande mobiele computers te behouden. Anderzijds leiden de veelzijdige uitbreidingsopties tot unieke, waardevolle en competitieve voordelen voor onze partners en ontwikkelaars en kunnen klanten de ‘total cost of ownership’ van hun mobiele computers aanzienlijk verlagen.

De OSM benadering heeft op termijn een gunstige invloed op de industriële markt voor mobiele computers. Dankzij de nieuwe strategie kan Psion het prijskaartje van de mobiele investeringen over een periode van 5 tot 10 jaar mogelijk met 30 tot 50 procent verlagen ten opzichte van haar concurrenten. Daarnaast zorgt de OSM aanpak voor een laag risico op veroudering van de mobiele apparatuur en biedt Psion haar klanten een unieke keuzevrijheid en flexibiliteit. Door specifieke productmodules te verwisselen in plaats van het volledige toestel te vervangen, kan dezelfde mobiele computer voor andere doeleinden worden ingezet en worden de talrijke configuratiemogelijkheden optimaal benut. Psion gebruikers hoeven dus alleen te kopen wat ze daadwerkelijk nodig hebben.

Om de ‘Open Source Mobility’ strategie te realiseren, heeft Psion een online communicatieplatform opgericht, ‘Ingenuity Working’ genaamd. Via deze online community wil Psion haar partners, ontwikkelaars en klanten dichter bij elkaar brengen en nieuwe initiatieven stimuleren:

  • Samenwerking bij de ontwikkeling van nieuwe generaties industriële en mobiele toestellen;
  • Optimaal gebruik maken van het veelzijdige productportfolio van Psion en uitwisselen van know-how en ervaring met verschillende resellers en leveranciers van productcomponenten;
  • Een snelle, efficiënte en open dialoog mogelijk maken tussen Psion, partnerbedrijven en eindgebruikers op internationaal niveau.

Het online communicatieplatform staat op www.ingenuityworking.com en wordt een plaats waar Psion, partners, ontwikkelaars en klanten elkaar ontmoeten, zakelijke discussies voeren, informatie uitwisselen, mobiele oplossingen ontwikkelen en samen toegevoegde waarde creëren. Hierdoor zal een waardevol informatieplatform ontstaan waarop partners en klanten zeer nuttige informatie vinden over mobiele toepassingen die afgestemd zijn op de behoeften van hun specifieke nichemarkt.

Ron Caines, President Worldwide Sales & Service bij Psion legt uit: “Dit samenwerkingsplatform biedt nieuwe groeikansen voor onze partners en verhoogt de kwaliteit van de service die verlenen aan hun klanten. Bovendien kan Psion nieuwe en kleine nichemarkten bereiken dankzij de transparantie van de online community. Het is belangrijk dat wij een goed inzicht krijgen in de mobile computing behoeften van de verschillende marktsegmenten die onze apparatuur gebruiken.”

John Conoley, CEO bij Psion treedt bij: “Met behulp van een open bedrijfsstrategie en een uitbreidbaar productplatform willen wij samen met gelijkaardige ondernemingen synergie creëren en onze marktpositie wereldwijd versterken. De ‘Open Source Mobility’ strategie maakt het voor onze partners, ontwikkelaars en klanten mogelijk om mobiele apparatuur en oplossingen op maat te ontwerpen. Dit zal er in de toekomst toe leiden dat partnerbedrijven zelf mobiele toestellen en oplossingen kunnen ontwikkelen op basis van Psion basismodules. Door wereldwijd technologieën en know-how met onze partners uit te wisselen, zullen nieuwe, mobiele toepassingen ontstaan en kunnen wij samen unieke groeikansen creëren voor de mobiele markt.”

Over Psion

Psion is wereldwijd pionier op het vlak van kwaliteitsvolle, mobiele handheld computers en draadloze, mobiele oplossingen voor industriële B2B markten. Al sinds 1982 brengen wij innoverende, mobile computing apparatuur op de markt. Onze oplossingen worden ingezet voor het optimaliseren van de bedrijfsprocessen bij klanten over de hele wereld, zoals Volkswagen, SNCF, RWE nPower, E.ON, BMW, Goodyear, Copenhagen Airports en toonaangevende internationale transporthubs.

Onze mobiele apparatuur en oplossingen zijn stevig, flexibel en duurzaam en sluiten aan bij het basisprincipe van onze onderneming: Open Source Mobility. Dit betekent dat Psion openheid en innovatiekracht wil stimuleren om samen met partnerbedrijven en klanten unieke, mobiele oplossingen en services te creëren. Psion is een beursgenoteerd bedrijf (London Stock Exchange) met een hoofdkantoor in Londen en kantoren in Noord-Amerika, Azië, Latijns-Amerika, Europa en het Midden-Oosten.

Voor meer informatie, ga naar www.psionteklogix.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn bedoeld als leeshulp en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige juridische geldigheid heeft.

CONTACT:
Psion
Dave Scott, 07827 345 388
Global Communications Director

dave.scott@psion.com

Ticker_symbol LSE:PON