Nieuwe servicestandaard Qbic Hotel Amsterdam past zich aan aan gast


AMSTERDAM, 20100305 -- Qbic hotel Amsterdam heeft een nieuwe servicestandaard die zich aanpast aan de wensen van de gast. Zo kan het zijn dat de gast kiest voor de bestaande selfservice, maar ook is het mogelijk om te kiezen voor hoge service waarbij de klant op de wenken wordt bediend.

Qbic Hotel Amsterdam, het hoofdstedelijk designhotel gevestigd in het WTC, staat niet stil. Behalve een recente en een op stapel staande uitbreiding, heeft het hotel inmiddels een stevige reputatie op het gebied van service opgebouwd. De tot nu toe succesvol geëxploiteerde selfserviceformule krijgt een nieuwe dimensie; het serviceniveau past zich naar believen aan de gast aan. Hij kan kiezen voor de bestaande selfservice, maar ook kiezen voor het summum van service: `high service'. Met de nieuwe flexibele hotel service wil Qbic Hotel Amsterdam nog beter inspelen op de diverse wensen van zijn gasten.

Succesvol hotelconcept
Het verhaal van Qbic Hotel Amsterdam is van de meet af aan een succes. Zo trok de opening van het low budget designhotel in 2007 al de aandacht van nieuwszender CNN en won het in datzelfde jaar de prestigieuze prijs voor Best New Hotel Concept bij de Venuez Awards. De jury roemde ondermeer de integratie van het selfserviceconcept, een concept waar het management nog steeds prat op gaat. Internationale hotelketen Golden Tullip rook het succes en wilde het hotel als franchiseformule gaan vermarkten. Nadat de economische crisis een streep zette door die plannen, sprak Qbic de ambitie uit om zelf de succesformule als franchise te vermarkten.

Flexibele service
Om succesvol te blijven, geeft het hotel gehoor aan de vraag van zijn gasten naar een flexibel serviceniveau. Aan het prijswinnende selfserviceconcept wordt nu een flexibele wending gegeven door de gast de keuze te laten welk serviceniveau hij wenst. De gast kan naar wens gebruik maken van de diensten van de servicemanager, op wiens diensten hij 24 uur per dag een beroep kan doen. Hulp bij het inchecken, begeleiding naar de hotelkamer, wegwijs maken in het Amsterdamse en een persoonlijke wake up call zijn slechts enkele van de mogelijkheden binnen het uitgebreide servicepakket. Vanzelfsprekend kunnen gasten onverminderd gebruik blijven van maken van de vertrouwde selfservice.

Onmiddellijke waardering
Het recent geïntegreerde flexibele concept kan meteen op de waardering van de gasten rekenen. Zo kon uit de mond van één gast worden opgetekend dat `keuzevrijheid de ultieme service is' en zei de fam. Van Oss uit Deventer "Een heerlijke gedachte dat er 24/7 een Service Manager voor je klaar staat. Zij heeft ons geholpen met inchecken, ons gewezen op de hot spots van Amsterdam en 's ochtends netjes op tijd gewekt. Super!". Niet selfservice, niet de 5-sterrenservice, maar de service die de gast wenst is dan ook de kern van de nieuwe filosofie van Qbic Hotel Amsterdam.

Over Qbic Hotel Amsterdam
Qbic hotel Amsterdam is goedkoop en ligt dichtbij het centrum. De gasten kiezen in dit hotel zelf het serviceniveau die men zich wenst en daarmee is Qbic niet alleen een zakelijk hotel maar ook een hotel voor een weekendje weg of een stedentrip in de omgeving van Amsterdam. Zoals de naam van het hotel al doet vermoeden zijn de kamers ingericht op basis van kubus vormen.

Qbichotels.com