Ingezonden persbericht


Nijmegen, 19 januari 2010

-persbericht-

Het prestigieuze 48 Hour Film Project op filmfestival Go Short

Het 48 Hour Film Project komt naar het internationale filmfestival Go Short dat van 17 tot en met 21 maart 2010 plaatsvindt in Nijmegen. Het van oorsprong Amerikaanse project waarin filmteams in 48 uur een korte film maken heeft zich in acht jaar tijd over de hele wereld verspreid. De winnende film gaat door naar de finale in de Verenigde Staten om daar de strijd aan te gaan met winnaars uit andere steden.

Achtenveertig uur
In één hectisch, druk, slapeloos maar bovenal inspirerend en gezellig weekend maken verschillende teams een korte film van begin tot einde. Het 48 Hour Film Project is een onweerstaanbare uitdaging gebleken voor zowel beginnende als professionele filmmakers en daardoor een begrip geworden in de filmwereld. Als hét festival voor de korte film is Go Short de aangewezen plek voor deze tour de force. Na Amsterdam, Utrecht en Breda is Nijmegen de vierde Nederlandse stad op de lijst van zo'n 80 steden wereldwijd waar dit project georganiseerd wordt.

Opdrachten
Om het extra spannend te maken krijgen de teams een aantal elementen mee, zoals een regel tekst, een voorwerp en een genre, die zij op creatieve wijze in hun film moeten verwerken. Op vrijdagavond 12 maart luidt het startschot en begint de klok te tikken. Zondagavond 14 maart moeten alle teams op tijd de finish halen en hun productie inleveren. Go Short vertoont op donderdag 18 maart de resultaten aan het publiek waarna de beste film wordt gekozen, die Nijmegen mag vertegenwoordigen bij de internationale finale in de Verenigde Staten. In de 48 HFP traditie kan daarna alle spanning losgelaten worden op een spetterend eindfeest.

Deelnemers en sponsoren gezocht!
Regisseurs, scriptschrijvers, acteurs, cameramensen, lichtmensen, producenten en andere enthousiaste filmliefhebbers worden opgeroepen om zich te verenigen in teams en zich op te geven via www.48hourfilm.com/nijmegen. De Nederlandse organisatie van 48 HFP en filmfestival Go Short roepen daarnaast ook organisaties, instellingen en bedrijven op om zich op te werpen als sponsor van het project. De deelnemende teams kunnen alle hulp gebruiken. Van filmapparatuur tot koffie en broodjes, alle hulp is meer dan welkom!

Go Short vertoont ieder jaar de beste korte films uit heel Europa en is daarmee uniek in Nederland. Niet alleen in filmzalen, maar ook in kunstcentra, de openbare ruimte en online worden meer dan 200 korte fictiefilms, animatiefilms, documentaires en experimentele films vertoond. Go Short huisvest bovendien een internationale campus voor filmstudenten en organiseert filmfeesten, debatten, lezingen en een scholierenprogramma. Het definitieve programma is vanaf vrijdag 5 maart in zijn geheel te vinden op de festivalwebsite www.goshort.nl.

Noot aan de redactie /