Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Drie keer de hel met het Rosa Ensemble
Zevende editie van Rosa sub Rosa

Op 4 maart 2009 gaat Rosa sub Rosa 7: Triptych of Hellish Delights van het Rosa Ensemble in première in Theater Kikker in Utrecht. In deze zevende editie van Rosa's jaarlijks terugkerende werkplaatsproject schrijven drie componisten muziek rond het thema 'hel'. De voorstelling zal na de première nog te zien zijn in Amsterdam en Rotterdam.

In Rosa sub Rosa 7: Triptych of Hellish Delights presenteren drie compositiestudenten van het Conservatorium van Amsterdam - Maya Lekovic, Johanna Groot Bluemink en Anthony Dunstan - hun hoogstpersoonlijke visie op de hel. Een muzikale reis en een voorstelling vol onverwachte wendingen, geregisseerd door theatermaakster Esther Mugambi.

Onder de titel Rosa sub Rosa geeft het Rosa Ensemble jonge makers de kans om voor en met het ensemble muziek te schrijven en een voorstelling te maken. Uitgangspunt is altijd Rosa's eigenzinnige werkwijze: de betrokken componisten schrijven composities, maar zijn ook verantwoordelijk voor het grotere geheel.

Rosa sub Rosa draait om muziek en experiment, ontwikkeling en ontmoeting. Zo investeert het ensemble in het talent van de toekomst. Het project is elk jaar weer spannend, fris, rauw en ongepolijst. Deel 7 is daarop geen uitzondering.

Rosa sub Rosa 7: Triptych of Hellish Delights speelt:
* 4 maart 2009 - Theater Kikker, Utrecht (www.theaterkikker.nl)
* 5 maart 2009 - WORM, Rotterdam (www.wormweb.nl)
* 10 & 11 maart 2009 - Melkweg Theater, Amsterdam (www.melkweg.nl)

-----------------------------------


Ingezonden persbericht