Ingezonden persbericht


PERSBERICHT: 4 Maart in de Cineville Talkshow: Lebanon In maart staat de Cineville Talkshow in het teken van het aangrijpende 'Lebanon', de debuutfilm van Samuel Maoz.

'Who needs 3D when you have sound editing and cinematography as immersive as this?' Het Engelse filmtijdschrift Little White Lies bejubelde de Israelische film Lebanon onder andere met bovenstaande quote en de opmerking dat de filmervaring zelden zo beklemmend is als bij deze debuutfilm van Samuel Maoz. De regisseur putte uit zijn eigen ervaring in de Libanon-oorlog van 1982 voor deze film, die zich in zijn geheel afspeelt in een tank die Libanon binnenrolt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de film wordt vergeleken met het fenomenale 'Waltz with Bashir'.

Maoz werd tijdens het Filmfestival in Venetië gelauwerd met de Gouden Leeuw voor beste film. Lebanon beleefde zijn Nederlandse première tijdens het IFFR en Samuel Maoz was daar te gast. Dirk van der Straaten sprak met hem en maakte er een videoverslag van, dat tijdens de talkshow voorafgaand aan de film getoond zal worden. Verder hebben wij zoals iedere maand een goed gesprek, spelen wij de filmquiz, is er een NPS New Arrival te bewonderen en blikken wij vooruit op de bioscoopfilms van maart.

De voertaal van de avond is Nederlands.

De Cineville Talkshow is een samenwerkingsverband tussen De Balie en Cineville.

Gegevens
Cineville Talkshow: Lebanon
4 maart, 20:00 uur
De Balie, Kleine Gartmanplantsoen 10, Amsterdam
www.cineville.nl | http://www.debalie.nl

¤ 5 (kortingg)
Gratis toegang met de Cinevillepas.

U kunt vanaf nu voor dit programma reserveren. Voor meer informatie: www.debalie.nl. De kassa is op werkdagen geopend vanaf 18.00 uur tot een half uur na aanvang van het programma (Let op! Dus alleen geopend als er een programma met kaartverkoop is!). In het weekeinde is de kassa geopend anderhalf uur voordat het programma begint tot een half uur na aanvang.