Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Zelhem - man aangehouden na diefstal bestelbus            |

De politie heeft woensdag 3 maart een 38-jarige man uit Wehl aangehouden nadat hij was gesignaleerd in een gestolen bestelbus.


De politie kreeg omstreeks 10:30 uur een melding dat er een gestolen bestelbus op de Hummeloseweg te Zelhem zou rijden. De politie zette de achtervolging in en gaf de man een stopteken. Hij negeerde deze en ging er vandoor. Tijdens de achtervolging veroorzaakte de 38-jarige bestuurder een botsing met een andere bestelauto, van een glasbedrijf. Hierbij raakte een portier van de gestolen auto vernield en liep hij ook een lekke band op. De 38-jarige man kon hierdoor niet verder rijden, en stopte. Vervolgens rende hij een weiland in aan de Parallelweg N18. De politie zette de achtervolging te voet door en wist de man in het weiland aan te houden. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. De auto is in beslag genomen en het rijbewijs van de man is ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

|     |Didam - man aangehouden voor rijden onder invloed         |

De politie heeft op woensdag 3 maart op de Willibrordusweg in Didam een 35-jarige man uit Didam aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.


De politie zag de man omstreeks 20:30 uur op de Willibrordusweg in Didam rijden. Toen de man de politie in het vizier kreeg, verhoogde hij zijn snelheid. Hierop heeft de politie de man een stopteken gegeven, waar hij aan voldeed. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed van alcohol was. De politie heeft de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier blies hij 1,0 promille. Met een boete en een rijverbod voor een paar uur is de man heengezonden.

|     |Aalten - jongen aangehouden voor mishandeling             |

De politie heeft op woensdag 3 maart een 17-jarige jongen uit Borculo aangehouden op verdenking van mishandeling van een 47-jarige man uit Aalten de week ervoor.


In de nacht van zaterdag op zondag 27 februari, rond 01:00 uur, kreeg de politie melding van een mishandeling aan de Keizersweg in Aalten. Een 17-jarige jongen uit Borculo zou een 47-jarige man uit Aalten hebben geschopt en geslagen.


De jongen was geïrriteerd geraakt toen hij en een aantal andere jongeren door de man werden beschenen met een lampje. De 47-jarige man had dit gedaan omdat het groepje erg rumoerig was. De 17-jarige zou bij de man hebben aangebeld en hem hebben uitgescholden. Daarna zou hij de man ook hebben geslagen en geschopt.


De politie stelde een onderzoek in en heeft de 17-jarige jongen aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.

|     |Winterswijk - diefstal uit vrachtwagen                    |

De politie onderzoekt een diefstal uit een vrachtwagen die geparkeerd stond op de Vosseveldseweg in Winterswijk in de nacht van dinsdag op woensdag 3 maart.


De 47-jarige man had de vrachtwagen geparkeerd aan de Vosseveldseweg in Winterswijk. Toen hij de volgende dag terugkwam bij de vrachtwagen, ontdekte hij dat er was ingebroken. Men heeft onder meer een navigatiesysteem buitgemaakt. De politie heeft de diefstal in onderzoek.

|     |Ulft - auto-inbraak                                       |

Op woensdagmiddag 3 maart is er ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Dr. Ariensstraat in Ulft.


De 29-jarige eigenaresse had de auto omstreeks 14.30 uur geparkeerd aan de Dr. Ariensstraat in Ulft om te gaan stemmen. Toen zij 5 minuten later terugkwam bij haar auto, ontdekte zij dat er ingebroken was. Men is binnengekomen door een ruit te forceren. Er zijn onder meer een geldbedrag en mobiele telefoons buitgemaakt.


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(

---- --