Gemeenteraadsfractie D66 Utrecht

Persbericht

www.d66utrecht.nl Utrecht, 4 maart 2010

D66 wil eerlijke behandeling gedupeerde inwoners Hoograven

Vanuit Hoograven ontving D66-raadslid Arjan Kleuver een noodkreet: de sloop- en bouwwerkzaamheden rond het Hart van Hoograven hebben verschillende huizen ernstig beschadigd. Voor D66 was dat reden om ter plekke te gaan kijken.

Arjan Kleuver: "Ik ben echt geschrokken. Sommige huizen hebben grote scheuren en de bewoners hebben dikke dossiers waarin vanaf 2006, toen de eerste schade optrad, de correspondentie zit om hun schade vergoed te krijgen. Ik ben geen bouwkundige, maar het heeft er alle schijn van dat de gemeente wel degelijk verantwoordelijk is voor de schade aan de huizen."

Samen met GroenLinks, Leefbaar Utrecht en de SP heeft D66 daarom mondelinge vragen aan het College van Burgemeester en Wethouders gesteld. Vandaag in de raadsvergadering zegde de wethouder toe om met de bewoners en met de betrokken instanties te gaan praten. D66 eiste bovendien inzage in de onderzoeksrapporten, zodat wij zelf kunnen bepalen wie verantwoordelijk is. Arjan Kleuver: "Het probleem staat nu in elk geval op de kaart. D66 zal er alles aan doen dat de bewoners zo snel mogelijk recht gedaan wordt en dat ze uit deze feitelijke en bureaucratische ellende zijn."


Noot voor de redactie,

Gemeenteraadsfractie D66 Utrecht