Gemeente Utrecht

PERSBERICHT

5 maart 2010

Berichten uit de raadsvergadering

De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van donderdag 4 maart onder andere de bestemmingsplannen voor De Uithof en bedrijventerrein Haarrijn vastgesteld. De raad vergaderde in de oude samenstelling voor de laatste keer over inhoudelijke agendapunten en behandelde alleen niet-controversiële voorstellen.

Nota participatiebudget

De raad stelde de Nota Participatiebudget vast. Met ingang van 2010 worden de budgetten voor re-integratie, inburgering en volwasseneducatie gebundeld in het kader van de Wet Participatiebudget. In de nota staan de kaders en doelstellingen hiervoor. De raad stemde unaniem in met het voorstel.

Deregulering APV

De gemeente wil het aantal regels verminderen en is daarom bezig onnodige gemeentelijke regels af te schaffen en procedures makkelijker te maken. In het raadsvoorstel deregulering Algemene Plaatselijke Verordening (APV) zijn 27 artikelen uit de nieuwe APV te schrappen. De raad stemde unaniem in met het voorstel.

Bestemmingsplannen De Uithof en Haarrijn

Verder stelde de raad twee ontwerpbestemmingsplannen vast. Het ontwerpbestemmingsplan voor De Uithof en het ontwerpbestemmingsplan voor bedrijventerrein Haarrijn. Beide plannen kregen de steun van de hele raad.