Gemeente Delft

Wethouder Merkx blijft bij besluit te stoppen zelfs na positieve verkiezingsuitslag

Vandaag heeft wethouder Lian Merkx bekend gemaakt dat zij zal stoppen als wethouder en niet zal terugkeren als mogelijk nieuwe wethouder in een nieuw te vormen college.

Lian Merkx: "Hoewel het voor mij een emotioneel moeilijke keuze is om met deze uitdagende en zeker verslavende baan te stoppen, heb ik toch besloten om naar een andere functie uit te kijken. Voordat de raadsverkiezingen begonnen had ik dit al besloten. Zelfs na de mooie uitslag van gisteravond vind ik het nu nog steeds gezond besluit. Ik ben nu nog jong en heb daarom nog volop kansen om mezelf verder te ontwikkelen. Wat ik precies ga doen weet ik nog niet. Ik sluit echter niet uit dat ik ooit weer terug zal keren in een bestuur. Ik wil in ieder geval bij deze alvast iedereen bedanken voor de prettige samenwerking en de prachtige resultaten die we gezamenlijk hebben bereikt."

Lian Merkx is de afgelopen vier jaar wethouder geweest van de portefeuille Stadsmarketing, Cultuur, Binnenstad, Duurzaamheid & Milieu, Personeel & Organisatie en Dierenwelzijn. Markante projecten waren onder het Delft Cultuurjaar 2009 en benoeming Delft Kunststad van het jaar 2010, invoering van de Stadsstijl Delft Creating History en de Business Gift Design Competition, invoering milieuzone en oprichting van het Duurzaam Delft Dreamteam, oprichting van het Eneco Delft Warmtebedrijf en de Delftse iconencampagne 'Het gezicht van Delft'.

Daarnaast was Merkx zowel landelijk als regionaal actief als voorzitter/ bestuurder van diverse externe overleggen op het gebied klimaat en duurzaamheid.

Noot voor de redactie (

Gemeente Delft