Persbericht

NorthgateArinso versterkt wereldwijde positie met overname HRM-divisie Convergys

Nieuwegein, 4 maart 2010 - NorthgateArinso, de wereldwijde HR-dienstverlener, verstevigt zijn internationale positie met de overname van de HR- managementdivisie van de Amerikaanse provider Convergys.

Voor de transactie wordt nu $85 miljoen in cash betaald en $15 miljoen in cash over een periode van drie jaar. De transactie betreft de overname door NorthgateArinso van de activa, inclusief het wereldwijde HR- dienstverleningsnetwerk en het volledige klantportfolio van Convergys' HR- managementdivisie.

Convergys' HR-outsourcing-klanten gaan profiteren van NorthgateArinso's duidelijke focus op HR-software en -diensten en van zijn kwalitatieve HR- leveringscapaciteiten. NorthgateArinso is bekend om zijn innovatie binnen de sector, waaronder de creatie van platformgebaseerde HR Business Process Outsourcing (BPO).

"We zijn verheugd om de Amerikaanse marktleiderspositie van Convergys te combineren met onze gerenommeerde focus op software en dienstverlening. We gaan twee geweldige teams van mensen samenbrengen, met geweldige HR-oplossingen. Daarnaast zetten we onze wereldwijde investeringen voort om onze klanten nog meer innovaties te kunnen bieden", zegt Mike Ettling, CEO van NorthgateArinso.

"De komende weken gaan we nauw samenwerken met Convergys' klanten om er zeker van te zijn dat zij dezelfde kwaliteit van dienstverlening blijven ontvangen en dat zij een duidelijk inzicht hebben in de voordelen die het biedt om een klant van de NorthgateArinso-familie te zijn."

Na voltooiing van de overname zal NorthgateArinso wereldwijd zo'n 8.000 medewerkers tellen, waarvan een derde Noord-Amerika als uitvalsbasis heeft.

Chris Stone, CEO Northgate Information Solutions voegt toe: "De thuismarkt in de Verenigde Staten vormt meer dan een derde van de wereldwijde HR-dienstverleningsmarkt. Omdat het de thuisbasis is van vele multinationals, is het voor ons als specialist een essentiële markt. We verwachten onze positie in de Verenigde Staten de komende jaren sterk verder te ontwikkelen."

(270 woorden)