Politie Noord- en Oost Gelderland


|Apeldoorn - twee keer verdacht van winkeldiefstal | |
De politie heeft woensdag 3 maart twee keer een 22-jarige Apeldoorner en een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De eerste keer voor het in bezit hebben van een geprepareerde tas en daarna voor winkeldiefstal.


Aan het einde van de ochtend ontving de politie een melding vanuit een schoenenwinkel dat de mannen daar gesignaleerd waren met een geprepareerde tas. De politie trof het duo aan op de Hoofdstraat, met inderdaad een geprepareerde tas in hun bezit. De mannen zijn meegenomen naar het bureau, de tas is in beslag genomen en ze zijn met een boete heengezonden.


In de middag zagen surveillerende agenten de mannen opnieuw lopen in het centrum van Apeldoorn. De agenten zagen vervolgens dat de mannen een riem meenamen uit een kledingwinkel zonder hiervoor te betalen. Wederom werd het duo aangehouden. Zij bleken bij controle ook nog in het bezit te zijn van andere goederen die van diefstal afkomstig waren uit een warenhuis aan de Hoofdstraat. Deze keer werden de mannen ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.

|     |Apeldoorn - aangehouden voor rijden onder invloed van     |
|     |alcohol                                                   |

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 4 maart een 24-jarige automobilist uit Vorden en een 38-jarige automobilist uit Apeldoorn aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.


De politie hield de 24-jarige man omstreeks 04:00 uur bij een verkeerscontrole staande op de Soerenseweg in Apeldoorn. De man weigerde mee te werken een aan blaastest. De agenten hadden echter het sterke vermoeden dat de man onder invloed was van alcohol. Hij praatte ondermeer met dubbele tong. Hierop is de Vordenaar aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar werkte de man wel mee en blies hij 1,7 pormille. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.


Ook de 38-jarige automobilist werd staande gehouden bij een gerichte alcoholcontrole. Dit omstreeks 01:30 uur op de Pascalstraat in Apeldoorn. Ook hier wees een blaastest uit dat de bestuurder onder invloed was van alcohol. Op het politiebureau blies de man 0.9 promille. Ook tegen hem maakt de politie proces-verbaal op.
|     |Apeldoorn - meisje gewond bij verkeersongeval             |

Een 16-jarig meisje uit Eerbeek raakte woensdag 3 maart gewond toen zij op haar snorfiets op de kruising van de Landdrostlaan met de Wilmersdorf in Apeldoorn in aanrijding kwam met een 75-jarige automobiliste uit Amstelveen.


De hulpdiensten kregen om 09:45 uur de melding van het ongeval. De 75-jarige vrouw reed over de Wilmersdorf en naderde de Landrostlaan. Hier verleende zij geen voorrang aan het van rechts komende meisje dat op haar snorfiets op de Landrostlaan reed in de richting van de Polderweg. Een aanrijding was het gevolg. Het meisje is met arm- en beenletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

|     |Apeldoorn - politie zoekt getuigen van beroving handtas   |

Op dinsdagmiddag 2 maart omstreeks 13:00 uur werd een 52-jarige Apeldoornse voor een supermarkt aan de Deventerstraat in Apeldoorn van haar handtas beroofd. De politie zoekt getuigen van het voorval.


De vrouw wilde na het boodschappen doen met haar bromfiets vertrekken toen een onbekende man haar handtas uit haar fietsmand pakte en daarmee wegrende in de richting van de Hoofdstraat. De vrouw heeft nog geschreeuwd dat ze beroofd was, maar niemand reageerde op haar geroep. Het signalement van de man luidt: lengte ca. 1.85 m, slank postuur, blauwe jas met grijze capuchon. De handtas en portemonnee van de vrouw zijn een uur later teruggevonden op de kruising Regentesselaan - Canadalaan. Er bleek geld uit te zijn gehaald. De politie is op zoek naar getuigen van dit voorval, zij kunnen zich melden via 0900-8844.


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(

---- --