Ingezonden persbericht


Utrecht, 4 maart 2010

GUINNESS WORLD RECORDS® START ZOEKTOCHT NAAR LANGSTE VROUW TER WERELD

Dé autoriteit op het gebied van records roept lange vrouwen uit de hele wereld op om zich in te schrijven

Guinness World Records, de wereldwijde autoriteit op het gebied van records, heeft haar internationale zoektocht naar de Langste Nog Levende Vrouw aangekondigd. In alle uithoeken van de wereld wordt hoog en laag gezocht naar de vrouw aan wie deze felbegeerde titel gegeven kan worden. Het startsein wordt in de V.S. gegeven tijdens een feestje van de Tall Club of New York City. Deelneemsters uit verschillende landen zullen Guinness World Records helpen bij het bepalen van wie de Langste Vrouw ter wereld is. Als u of iemand die u kent aan de eisen voldoet, moedigt Guinness World Records u aan om zich in te schrijven op www.guinnessworldrecords. com en de verdere instructies daar op te volgen. Alle gerechtmatigde mededingsters naar de titel Langste Nog Levende Vrouw moeten bereid zijn om zich door een officieel jurylid van Guinness World Records te laten meten.

'In het verleden hebben we opmerkelijk veel succes gehad met dit soort oproepen. Zo hebben we Sultan Kosen, de langste man ter wereld, op deze manier gevonden,' aldus hoofdredacteur van Guinness World Records Craig Glendary. 'De categorie 'De Langste' wekt altijd het meeste ontzag in de mensen op en hopelijk komt er weer een bijzondere vrouw naar voren die zich laat meten en met de titel naar huis kan gaan.'

De toekomstige Langste Nog Levende Vrouw zal toegevoegd worden aan een indrukwekkende lijst van recordhoudsters uit de V.S., het Verenigd Koninkrijk en China. De meest recente recordhoudster, de Amerikaanse Sandy Allen, was 2 meter en 31,8 centimeter lang en werd in 1976 gekroond tot de Langste Nog Levende Vrouw. Ze behield het record tot haar dood in 2008. Allen was een vaste aanwezige in het Guinness World Records Boek en was op 10-jarige leeftijd al 1,91 meter lang en toen ze 16 jaar oud was had ze een lengte van 2 meter en 16 centimeter. De Langste Vrouw Ooit, de Chinese Zeng Jinlian, was maarliefst 2 meter en 48,3 centimeter lang.

In 2008 startte Guinness World Records een internationale zoektocht naar de Langste Nog Levende Man. Het spoor leidde helemaal naar Turkije waar de 27-jarige Sultan Kosen werd gevonden, die maarliefst 2 meter en 46,4 centimeter groot is. Robert Wadlow (V.S.) is de Langste Man Ooit met zijn lengte van 2 meter en 72 centimeter.

Guinness World Records zoekt niet alleen naar de Langste Vrouw, maar ook naar nieuwe huisdierenrecords in de volgende categorieën: de Langste Hondenoren, de Kortste Hond, de Oudste Hond, de Kortste Kat en de Kleinste Kat. Als u in aanmerking wilt komen voor een vermelding in de editie van 2011 van het Guinness World Records Boek kunt u zich aanmelden op http://www.guinnessworldrecords.com/.

Over Guinness World Records

Guinness World Records is de wereldwijd erkende autoriteit op het gebied van het vestigen van records. Het jaarlijkse Guinness World Records Boek werd voor het eerst in 1955 gepubliceerd en is sindsdien in meer dan 100 landen en 25 talen uitgegeven. Het is het best verkochte auteursrechterlijk beschermde boek ooit met een jaarlijkse verkoop van 3 miljoen exemplaren wereldwijd. In 2004 vierde Guinness World Records de publicatie van de 50e editie, een jaar nadat het 100 miljoenste exemplaar van het Guinness World Records Boek werd verkocht. De website van Guinness World Records (www.guinnessworldrecords.com) heeft jaarlijks meer dan 11 miljoen bezoekers. Guinness World Records is onderdeel van een van de grootste particuliere bedrijven van Canada, de Jim Pattison Group, die op meerdere gebieden actief is, waaronder reclame, radio en tv, kruidenierswinkels en de autodetailhandel.




Ingezonden persbericht