Metos levert keuken op hoogste niveau in Maastoren


ROTTERDAM, 20100304 -- In het hoogste gebouw van Nederland, de Maastoren in Rotterdam, heeft Metos een professionele keuken geplaatst op het hoogste niveau, de 44e verdieping, in opdracht van Deloitte.

Metos is trots diverse keukens te hebben ingericht in het nieuwe onderkomen van Deloitte in het hoogste gebouw van Nederland, de Maastoren. Dagelijks kunnen zo'n 1500 medewerkers genieten van een heerlijke lunch, bereid in de op-en-top ingerichte keuken. Ook is men verzekerd van briljant schoon servies, afgewassen in de gebruiks- en milieuvriendelijke ICS+ bandvaatspoelmachine van Metos.

Metos is een belangrijk speler op de grootkeukenmarkt. Naast professionele apparatuur biedt Metos kennnis: kennis over de klant, hun werkzaamheden, werkmethodieken in de (spoel)keuken en technologie. "We beschouwen de keuken als één geheel waarbij professionele apparatuur waarde toevoegt. Om dit te bereiken beheersen we het gehele kookproces. Van voorraadbeheer tot afgiftecounter, van koelen tot koken", aldus Jos Sauer, commercieel directeur van Metos.

Wederom is Metos dus geslaagd in het binnenhalen van een prestigieus, Rotterdams, project. Naast dit nieuwe Rotterdamse symbool, de Maastoren, zijn ook het prestigieuze horecaschip, De Rotterdam, en Rotterdam's trots, Feyenoord, Unilever en het Ikazia ziekenhuis, aansprekende relaties waaraan Metos alles op grootkeukengebied levert. Niet alleen de apparatuur, maar vooral ook de kennis van werkmethodieken in de (spoel)keuken.

De Maastoren, op de Kop van Zuid, heeft een hoogte van 165 meter en is hiermee het hoogste gebouw van Nederland. Deloitte koos voor de Maastoren vanwege de unieke ligging, het prestigieuze karakter van het complex, de goede voorzieningen voor hun medewerkers en cliënten en de centrale ligging in de stad. Het ontwerp van de Maastoren kenmerkt zich door twee hoge torens van 100 en 165 meter waarvan 1 langs de Laan op Zuid staat en de andere loodrecht op de Wilhelminapier. De locatie is bijzonder doordat de skyscraper met twee zijden in de Maas staat. Het toekomstige onderkomen van Deloitte is daarom niet alleen een imposant kantoorpand maar - met twee voeten geworteld in de Maas - een symbool voor de stad zelf.





Metos BV