Gemeente Oost-Gelre

Gemeente Oost Gelre
4 maart 2010

--Persbericht-

Voorlopige lijst kandidaten
gemeenteraad Oost Gelre bekend

De voorlopige uitslag van de verkiezingen in Oost Gelre is tot op kandidaatniveau uitgewerkt. Dit is van belang omdat niet alleen de plaats op de kandidatenlijst, maar ook het aantal behaalde voorkeurstemmen voor een kandidaat bepaalt wie er uiteindelijk in de gemeenteraad komt. De uitgebrachte voorkeurstemmen hadden vooral gevolgen voor de kandidatenlijst van de VVD en het CDA.

Bij de VVD kreeg Jos Wolterink 1648 voorkeurstemmen. Hij kreeg daarmee ook de meeste stemmen ten opzichte van de andere VVD-kandidaten. Als gevolg hiervan komt de nummer 9 op de kandidatenlijst van de VVD, Marian Van Zutphen-Siemes, op dit moment niet in aanmerking voor een zetel in de gemeenteraad.

Bij het CDA kreeg Harry Krabben 330 voorkeurstemmen en eindigde daarmee achter lijsttrekker Theo Donderwinkel. Carla Heming-Borgijink kreeg 196 voorkeurstemmen en komt daardoor ook in aanmerking voor een zetel in de nieuwe gemeenteraad. Als gevolg van de voorkeurstemmen komen Harry Minkhorst en Jan Meulenbeek, die respectievelijk op nummer 6 en 7 van de kandidatenlijst stonden, op dit moment niet in aanmerking voor een zetel in de gemeenteraad.

De lijst van kandidaten voor de gemeenteraad kan natuurlijk nog veranderen op het moment dat één van de kandidaten als wethouder zitting neemt in het nog te vormen College van B&W. Op dat moment komt er immers weer een zetel in de gemeenteraad beschikbaar.

In de verdeling van de zetels zijn de twee restzetels naar het CDA en naar de VVD gegaan.
De voorlopige zetelverdeling in de nieuwe gemeenteraad is: VVD met 9 zetels, CDA met 7, OOG met 4, de PvdA met 2 en GGP/D66 met 1 zetel.

De voorlopige samenstelling van de gemeenteraad Oost Gelre ziet er als volgt uit:
VVD                     CDA                 OOG
Jos Wolterink               Theo Donderwinkel           Vincent van Uem
Kees Porskamp           Harry Krabben               René Hoijtink
Paul Wentink                Jos Hoenderboom         Riet Buijs-Kolkman
René Spekdschoor        Marieke Frank               Frits Schmidt
Birkitta Kortes             Yvonne Winkel-Moormann
Frans Ticheloven        Carla Heming-Borgiijnk
Alfred Wopereis     Remco ten Barge
Frank Beurskens
Rob Brüning

PvdA                    GGP / D66
Richard Klein Tank      Jerry van der Meulen
Peter Baks

Alle uitslagen zijn op dit moment dus nog voorlopig. Op vrijdag 5 maart om 10.00 uur wordt de verkiezingsuitslag officieel vastgesteld. Op donderdag 11 maart wordt de nieuwe gemeenteraad van Oost Gelre geïnstalleerd.

Vanaf vrijdag 5 maart 12.00 uur zijn alle uitslagen en overzichten van de verkiezingen in te zien via de website van de gemeente Oost Gelre: www.oostgelre.nl.

Noot aan de redactie
Vragen over de inhoud van dit persbericht kunt u stellen aan de afdeling communicatie, Brandt Keegstra, telefoon 0544 - 393552.
-----------------------
VERTROUWELIJK

---- --