Gemeente Almere

Eerste paal voor IkbouwbetaalbaarinAlmere

05-03-2010 | Start: 14:00 | Eind: 14:30 | Locatie: Business Lounge Topsportcentrum

Op vrijdagmiddag 5 maart aanstaande zal wethouder Adri Duivesteijn samen met een aantal bewoners de eerste paal slaan voor de bouw van de eerste IkbouwbetaalbaarinAlmere-woningen. De 61 kavels kwamen in januari 2009 op de markt en waren direct verkocht. Na een jaar voorbereiding begint nu de bouw van 63 verschillende huizen. Unieke huizen, allemaal volledig naar eigen wens en ontwerp van de toekomstige bewoners. Dat is een feestje waard.

De IbbA-regeling is een initiatief van de gemeente Almere en Woonstichting De Key. Het is een unieke mogelijkheid die ervoor zorgt dat mensen met een bruto jaarinkomen tussen de 20.000 en 36.500 euro onder gunstige voorwaarden een eigen huis kunnen bouwen. Deelnemers die aan de voorwaarden voldoen, betalen alleen dat deel van de waarde van de woning dat zij in staat zijn zelf te financieren, het overige deel betaalt de VOF IkbouwbetaalbaarinAlmere (IbbA). Op de lange duur moeten de kopers het verschil in prijs wel betalen, maar alleen als hun inkomen zodanig is gestegen dat dit mogelijk is of als zij het huis weer verkopen. Van alle kavels die in 2009 in Almere zijn verkocht, is 30% IbbA-kavel. En zo krijgt in Almere echt iedereen de kans om een eigen huis te bouwen.

Programma
De feestelijke middag begint om 14:00 uur in de Business Lounge van het Topsportcentrum in Almere Poort. De aanwezigen worden na een welkomstwoord en passende traktatie met de bus naar de kavels in het Homeruskwartier gereden voor het officiële slaan van de eerste paal. Om vervolgens weer terug te keren naar de Topsporthal voor een afsluitende borrel.

Voor meer informatie over IkbouwbetaalbaarinAlmere zie ook www.ikbouwbetaalbaar.nl
Winter 2009