Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 05-03-2010

Politie arresteert Bredanaar (22) die buschauffeur mishandelt

BREDA: De politie heeft donderdagmiddag een 22-jarige man uit Breda aangehouden wegens mishandeling van een buschauffeur. De chauffeur had rond 15.00 uur zijn bedenkingen bij het rijgedrag van een bestuurder van een VW Golf op het Stationsplein en schudde afkeurend zijn hoofd. Vervolgens reed de automobilist zijn kant op en reed volgens het slachtoffer bewust over zijn voet. De chauffeur droeg schoenen met stalen neuzen en hield er geen noemenswaardig letsel aan over. Vervolgens stapte de bestuurder uit zijn auto en er ontstond een korte woordenwisseling. Toen de buschauffeur wegliep, kreeg hij een klap tegen zijn hoofd. De automobilist reed snel weg. Op basis van het signalement en het kenteken werd de verdachte even later op de Teteringenstraat in de kraag gevat. Op het bureau bekende hij de mishandeling en betuigde zijn spijt.

Bredase jongens bedreigen en mishandelen plaatsgenoot

BREDA: Twee Bredase jongens van 14 en 15 jaar zijn donderdagavond gearresteerd, nadat een 17-jarige jongen bij de politie meldde dat hij door hen was bedreigd met een mes en geslagen. Dat gebeurd rond 19.30 uur toen het drietal elkaar trof op de Karnemelkstraat. Ze hebben al langer een conflict met elkaar. Bij de aanhouding gedroegen de twee jongens zich behoorlijk vervelend en scholden de agenten uit. Het tweetal is ingesloten op het bureau.

Bredase automobilist (44) raakt rijbewijs kwijt

BREDA: De politie heeft vrijdagmorgen net na 00.00 uur een 44-jarige automobilist uit Breda aangehouden, nadat duidelijk werd dat hij veel te veel had gedronken. Bij een controle op de Vierbunder werd
surveillerende agenten al duidelijk dat de man duidelijk onder invloed was. Op het bureau scoorde hij 705 ug/l bij de ademanalyse, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. Bij waarden hoger dan 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd, dus ook in dit geval. Bij de man werd ook nog een gebruikershoeveelheid harddrugs gevonden.

Vrijdagmorgen rond 04.15 uur werd op de Karnemelkstraat een 28-jarige automobilist uit Bergen op Zoom aangehouden. Hij blies 590 ug/l, dus ook hij mocht zijn rijbewijs overhandigen. Bovendien werd zijn auto in beslag genomen, omdat hij nog een schuld had bij de Belastingdienst.

Veertien snelheidsovertreders op de Leursebaan

BREDA: Bij een snelheidscontrole op de Leursebaan zijn donderdagavond veertien bestuurders op de bon geslingerd. De controle tussen 18.30 en 22.00 uur vond plaats naar aanleiding van enkele dodelijke ongevallen vorig najaar. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 81 km/uur, terwijl maximaal 60 km/uur is toegestaan. In totaal werden 400 passanten gecontroleerd. Ook werden twee bekeuringen uitgeschreven vanwege niet handsfree bellen en defecte verlichting.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 05-03-2010 10:10 | © Regio Midden en West Brabant |