Gemeente Gilze en Rijen

Doet u ook mee?
Burgerschouwen in uw wijk

Als gemeente willen wij samen met u aan een prettige leefomgeving werken. Wij zijn benieuwd naar uw mening en verwachtingen over uw wijk. Wat vindt u goed en wat kan volgens u beter? Wij nodigen u uit om mee te doen aan de burgerschouw.

U maakt dagelijks gebruik van de openbare ruimte. U wilt een schone en veilige woonomgeving waarin speeltoestellen en straatmeubilair heel zijn. Door zelf met deskundige ogen naar uw wijk te kijken, kunt u samen met ons bepalen of de kwaliteit van de openbare ruimte in uw wijk voldoende is.

Hoe werkt een burgerschouw?
Onze medewerkers gaan samen met u de wijk in om de kwaliteit in de openbare ruimte te meten. Bij het schouwen gebruiken wij een speciaal formulier waarop alle onderdelen van de schouw staan. Onze medewerkers begeleiden u bij het gebruik van het formulier. Tijdens de schouwrondes kunt u ook vertellen wat u dagelijks tegenkomt in uw wijk.

Doe mee en meld u aan!
Bent u minder tevreden over onkruidbestrijding op straten en stoepen? Of over de kwaliteit van bankjes, speeltoestellen en afvalbakken? Doe dan mee aan de burgerschouw! Het aanmeldingsformulier vindt u bij de gemeentebalie, in De Boodschap in Rijen en in De Schakel in Gilze. Ook op onze internetsite kunt u een aanmeldingsformulier invullen. U vindt het formulier op www.gilzerijen.nl bij Wijken en Veiligheid, wijk- en buurtbeheer, burgerschouw.

Wat vragen wij van u?
De burgerschouw is samen met ons....


* ...twee keer per jaar de wijk in;

* ...de kwaliteit in uw wijk meten;

* ...knelpunten zien en vaststellen.

Wanneer gaan wij met de burgerschouw beginnen?
Samen met u willen wij begin juli 2010 de eerste burgerschouw houden. Iedereen die zich heeft opgegeven, krijgt in juni een brief met een uitnodiging en het programma.

Schoffelcontract
Wilt u (nog) meer invloed op de uitstraling van uw woonomgeving? Sluit dan met ons een 'schoffelcontract' af. U kunt dan samen met buurtgenoten zelf uw woonomgeving onderhouden. Wij betalen daarvoor een vergoeding die u kunt gebruiken voor gezamenlijke uitstapjes of activiteiten. Wilt u meer informatie? Dan kunt u bellen met mevrouw C. van Leeuwen op telefoonnummer 0161-290114.

Datum bericht: 5 maart 2010