Gemeente Capelle a/d IJssel

Hertelling van de stemmen in Capelle aan den IJssel Het hoofdstembureau van de gemeente Capelle aan den IJssel besluit tot hertelling van de stemmen van de gemeenteraadsverkiezingen. Dit besluit is vandaag genomen nadat de PvdA bezwaar maakte tegen de definitieve uitslag. De belangrijkste reden hiervoor is dat de definitieve uitslag afwijkt van de voorlopige uitslag van verkiezingsavond 3 maart.

Vrijdag 5 maart 2010 werd tijdens de openbare zitting van het hoofdstembureau de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen bekend. Deze uitslag (PvdA 5, SGP 3) wijkt af van de tijdens de verkiezingsavond gepresenteerde voorlopige zetelverdeling (PvdA 6, SGP 2).

De voorzitter van het hoofdstembureau, burgemeester Koen, benadrukt dat het stemmen in zijn gemeente rechtmatig en ordelijk is verlopen. "Het is belangrijk dat we de nieuwe raadsperiode goed starten, ik wil daarom een mogelijke onzekerheid over de uitslag van de verkiezingen wegnemen. Daarom worden alle stemmen opnieuw geteld", aldus Koen.

De openbare zitting van het hoofdstembureau is geschorst en er is direct gestart met de hertelling. Nadat alle stemmen zijn geteld wordt de definitieve uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen bekend gemaakt.

Noot voor de redactie,