Gemeente Heiloo


Definitieve uitslag gemeenteraadsverkiezingen Heiloo

vrijdag 5 maart 2010

Â

Vanmorgen hebben het hoofd- en centraal stembureau van Heiloo de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. In de definitieve uitslag is voor een aantal partijen het aantal stemmen gewijzigd met enkele stemmen. Dit had geen invloed op de zetelverdeling.

Â

In totaal hebben 10.981 mensen Heiloo hun stem uitgebracht, een opkomst van 62,5%. Hieronder ziet u een overzicht van de stemmen die in Heiloo zijn uitgebracht per partij, onderaan de pagina kunt u grafieken downloaden met percentages. Er waren 20 stemmen ongeldig en er zijn 20 stemmen blanco uitgebracht.

Zie het origineel

Samenstellen raad en vormen coalitie

De komende tijd gaan de partijen met elkaar in gesprek over het vormen van een coalitie en uiteindelijk een nieuw college. Maandagavond 8 maart om 20.00 uur is hier de eerste bespreking over in de raadzaal. Deze bespreking is voor iedereen toegankelijk.

Â

De personen die zijn gekozen moeten nu bepalen of zij daadwerkelijk in de raad zitting willen nemen. Op woensdagavond 10 maart om 20.00 uur is in de raadzaal het afscheid van de oude gemeenteraad. Op donderdag 11 maart om 20.00 uur wordt de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd.Â

Te downloaden:

* uitkomst in stemmen alle stemdistricten.jpg (262,37 KB)

Zie het origineel