Gemeente Baarn

Wethouder Henk van de Kerk speelt gastrol in voorstelling in De Speeldoos

Onze eigen wethouder van cultuur, Henk van de Kerk, is op vrijdag 5 maart om 20.15 uur te zien op de planken van ons eigen theater in de cabaretcanon van de Nederlandse geschiedenis: 'Van Hunebed tot Hyves'. Op de vraag of hij een gastrol in deze humoristische en satirische voorstelling op zich wilde nemen hoefde Henk van de Kerk niet lang na te denken, hij was direct enthousiast!

Van Hunebed tot Hyves is een snel geschakelde cabaretvoorstelling met een humoristische en satirische kijk op onze vaderlandse geschiedenis. In anderhalf uur toveren vier cabaretiers/acteurs en onze wethouder van cultuur, de hoogtepunten van ons roemrijke verleden aan ons voor. Een spectaculaire spoedcursus vaderlandse geschiedenis dus!

George van Houts en Tom de Ket (van het cabaretduo Van Houts en De Ket), Tina de Bruin (BNNâs De nieuwste show en Juliaâs Tango) en Kim van Zeben (Jan, Jans en de Kinderen) vervullen met elkaar â nagenoeg - alle rollen uit de Nederlandse geschiedenis en vele, vele anderen. Hoe zijn de hunebedden gebouwd? Wat bezielde Bonifatius? Had Piet Hein humor? Wat is een Geus? Wie staat symbool voor de Nederlandse oervrouw? Vrouw Antje, Wilhelmina, Kniertje, of toch Yvon Jaspers? Kortom, alles wat iedereen altijd al had willen weten over onze geschiedenis als we wat beter hadden opgelet op school.

Welke rol zal onze eigen wethouder van cultuur Henk van de Kerk vervullen in deze theatrale spoedcursus over onze eigen vaderlandse geschiedenis? Het belooft een unieke avond te worden die u zeker niet mag missen!

Kaarten kosten ⬠19,70 en kunt u reserveren via www.speeldoosbaarn.nl, direct aan de kassa of telefonisch op 035-5418050 (maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 13.00 uur).

Â

(persbericht Theater De Speeldoos)