Nederlandse Volks-Unie (NVU)


Arnhem, 4 maart 2010.

Uitslag gemeenteraadsverkiezingen 2010

Volksgenoten,

De stemmers hebben bepaald en hebben het laatste woord in het electorale oordeel over de partij. Helaas moeten we vaststellen dat wij er weer niet in geslaagd zijn om meer stemmers te krijgen. Vanaf 2002 zitten wij al onder 1% van de stemmen. In 2006 lukte het ons in Apeldoorn en Oss om tot 1% te komen en nu, bij de laatste verkiezingen, is dit niet gelukt. Binnen de partij gaat nu een werkgroep van start om de beeldvorming van de NVU naar de kiezers toe te verbeteren. Deze werkgroep gaat de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen evalueren en de plus- en minpunten benoemen.

Binnen een aantal weken komt deze werkgroep met voorstellen om een en ander te verbeteren en te veranderen. Het laatste woord hierover hebben natuurlijk de leden van de NVU.

Wij danken allereerst al onze vaste NVU stemmers die ons al jaar en dag steunen en ons niet in de steek laten. Daarnaast willen wij alle partijleden en activisten bedanken die door hun inzet of financiële middelen hebben geholpen om in de 4 steden mee te doen.

Wij zullen onverminderd blijven vasthouden aan ons partijprogramma, maar waar nodig zullen wij niet nalaten om een andere koers in te slaan indien de leden van de partij dit wenselijk achten.

Uitslag:

* Arnhem: 325 stemmen (0,6%)

* Nijmegen: 354 stemmen (0,5%)

* Heerlen: 184 stemmen (0,6%)

* Overbetuwe: 116 stemmen (0,7%)

De NVU gaat alles in het werk zetten om in ieder geval de beeldvorming van de partij te verbeteren. Op dit punt zijn we de laatste jaren veel te lichtzinnig mee omgegaan. Het is tijd voor verandering zowel voor de partij als voor de multiculturele nachtmerrie voor ons volk!

Met vaderlandse groet,

Partijvoorzitter NVU
Constant Kusters