Gemeente Haaksbergen


Expositie kunstaankopen
02-03-2010 Expositie kunstaankopen
Vorig jaar heeft de gemeente op advies van de Commissie Kunstaankopen een reeks bij elkaar horende kunstwerken aangekocht van de in Hengelo geboren kunstenaar Geert Voskamp. Op pen- en penseeltekeningen heeft hij Haaksbergen weergegeven. De tekeningen krijgen een plek in het gemeentehuis. Voor die tijd wilden de Commissie en de gemeente de werken aan Haaksbergse inwoners tentoonstellen. Daarom is er vanaf aanstaande zondag een expositie in Kunstzaal Achterom.

Zondag 7 maart is om 15.00 uur de opening van de expositie door wethouder Han Noordink en de voorzitter van de Commissie Kunstaankopen Jan Veger. Mét de opening van de expositie wordt ook de nieuwe website www.kunstkring-haaksbergen.nl gelanceerd. Op deze site zijn alle binnen en buiten kunstwerken die de gemeente ooit heeft aangekocht te bekijken (via de link `kunstcollectie Haaksbergen'), ook de tekeningen van Voskamp. Voskamp verbeeldt diverse facetten van Haaksbergen, van buitengebied tot centrum. Inspiratie voor de tekeningen heeft Voskamp opgedaan tijdens wandelingen door de gemeente in het vroege voorjaar van 2004. De Commissie Kunstaankopen adviseerde het college van B&W vorig jaar de tekeningen te kopen, omdat ze een goed tijdsbeeld geven van Haaksbergen in deze periode en de kwaliteit van de werken goed is. Behalve tekeningen van Voskamp is tijdens deze expositie ook recente keramiek te zien van Margot van der Burgt.

De expositie duurt tot en met 18 april. Kunstzaal Achterom (in Kulturhus 't Iemenschoer) is van vrijdag tot en met zondag geopend van 14.00 uur tot 16.30 uur.