Help het Reumafonds de wereld uit

03/03/2010 11:49

Reumafonds

De jaarlijkse collecteweek van het Reumafonds (7-13 maart) wordt ondersteund door een televisiecommercial waarin algemeen directeur Lodewijk Ridderbos de ambitie uitspreekt reuma zo snel mogelijk de wereld uit te krijgen, waardoor het Reumafonds niet meer nodig zal zijn.

Als de oorzaak van reuma en de juiste behandelmethodes zijn gevonden, dan is wetenschappelijk onderzoek naar reuma afgerond. En dan zit het werk van het Reumafonds erop. Deze wens wordt uitgesproken door algemeen directeur Lodewijk Ridderbos. In de televisiecommercial zien we medewerkers van het Reumafonds en professor Ben Dijkmans (reumatoloog) het kantoor van het fonds voorgoed afsluiten.

De spot wordt van 3 maart t/m 12 maart uitgezonden op vrijwel alle landelijke radio-en televisiezenders. Ook op de website www.reumafonds.nl is de commercial te bekijken.

Het Reumafonds financiert al bijna 85 jaar onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken en bestrijding van reuma. Want daar ligt de sleutel tot genezing. Hier is nog veel geld voor nodig.

65.000 vrijwilligers op pad

In de collecteweek gaan ruim 65.000 vrijwilligers collecteren. Zij gaan in heel Nederland langs de deuren, maar zullen ook bij evenementen geld ophalen voor het Reumafonds. Zo wordt er bij diverse voetbalwedstrijden gecollecteerd, onder meer in Enschede, bij FC Twente - ADO Den Haag op 12 maart. En gaat Heren 1 van hockeyclub Klein Zwitserland (Den Haag) op 9 maart huis aan huis in Den Haag collecteren.

Op onze vernieuwde website www.reumafonds.nl is gedurende de collecteweek elke dag aandacht voor bijzondere collectanten, wetenschappelijk onderzoek en speciale acties.

Reuma in Nederland

In Nederland leven 2,3 miljoen mensen met reuma of artrose, een pijnlijke, chronische aandoening aan gewrichten of spieren. Reuma grijpt diep in het dagelijks leven en is niet te genezen of te voorkomen. Tweederde van de mensen met reuma of artrose is onder de 65 jaar en dus arbeidsproductief.

Het Reumafonds is dé fondsenwerver op het gebied van reuma in Nederland. Ruim 60% van de inkomsten gaat naar onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek.





http://www.reumafonds.nl