Gemeente Zoetermeer

Knutselen op stadsboerderij De Weidemolen

Kinderen kunnen op zondag 7 maart van 14.00 tot 16.00 uur meedoen aan een leuke knutselactiviteit op stadsboerderij De Weidemolen in Oosterheem. Zij kunnen meneer Grashoofd maken van een pantykous. Als hij genoeg water krijgt, groeit bovenop zijn kop gras. Gezellig voor thuis op de vensterbank.

Een bezoekje aan deze nieuwe boerderij is zeker de moeite waard. Kinderen kunnen de dieren aaien en knuffelen met cavia's en konijnen. Wat de boerderij zo bijzonder maakt is het scala aan milieumaatregelen, die bijdragen aan een duurzaam Zoetermeer. De gebouwen zijn klimaatneutraal neergezet. Dit houdt in dat de boerderij evenveel energie opwekt als verbruikt. Dat is zichtbaar op informatiepanelen. Meters geven aan hoeveel energie de boerderij op het moment verbruikt en hoeveel energie de zonnepanelen op het dak leveren.

Bereikbaar

Stadsboerderij De Weidemolen is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur en ligt aan de burgemeester Middelberglaan 2 in de wijk Oosterheem. Met de auto bereikbaar via de Martin Luther Kinglaan. Fietsers en wandelaars kunnen de boerderij bereiken via de Moldaustroom.