Ingezonden persbericht



---


Persbericht

Dit voorjaar drie orthomoleculaire workshops

Gendringen - 25 januari 2010. Onder auspiciën van het Ortho Institute worden op zondag 7 maart, zondag 28 maart en zaterdag 17 april drie orthomoleculaire workshops georganiseerd. Thema's van de workshops zijn 'Anti-ageing in de dagelijkse praktijk', 'Diabetes, hart- en vaatziekten' en 'Gewrichten, ontstekingen en immuunsysteem'.

De formule van de orthomoleculaire workshops is een optimale integratie van orthomoleculaire en reguliere kennis op basis van vakken als biochemie, (patho)fysiologie en voedingsleer. De keuze van de docenten staat hier garant voor. De laatste wetenschappelijke ontwikkelingen komen aan de orde.

Dezelfde workshops zijn met succes gehouden in 2009. De waardering van de deelnemers was bijzonder hoog. De deelnemers gaven onderdelen zoals inhoud, sprekers en organisatie cijfers rond de 8. Vandaar dat de workshops in het voorjaar van 2010 worden herhaald. Accreditatie is bij verschillende beroepsverenigingen aangevraagd.

De docenten van de workshops zijn drs. Anna Kruyswijk (arts), dr. Stan Pavel (arts/dermatoloog en biochemicus), dr. Gert Schuitemaker (apotheker en doctor in de geneeskunde) en drs. Bert Verhage (internist). De orthomoleculaire workshops vinden plaats in Groot Kievitsdal te Baarn.

De workshop van 8 maart heeft als thema 'Anti-ageing' in de dagelijkse praktijk: van antioxidanten tot age-essentials. Zowel positieve als negatieve factoren hebben invloed op het ageing-proces. Een gunstig effect hebben goede voeding, voedingssupplementen en een gezonde lifestyle. Nadelig zijn factoren die het lichaam belasten, zoals gifstoffen in voeding en milieu, roken, lichaamseigen stofwisselingsproducten en (oxidatieve) stress en overmatige UV-straling. Deze problematiek zal behandeld worden.

De workshop van 28 maart 2010 heeft als thema 'Diabetes, hart- en vaatziekten'. Aan deze groep ziekten, die de laatste jaren in de Westerse wereld een epidemisch karakter heeft gekregen, zitten vele facetten. Aan de orde komen klinische observatie van de aandoeningen, risicofactoren en hoe deze te beïnvloeden, (epi)genetische aspecten en de effecten van voeding en voedingssupplementen.

De workshop van 17 april 2010 heeft als thema 'Gewrichten, ontstekingen en immuunsysteem'. Gewrichtsziekten worden veelal medicamenteus behandeld. Welke plaats er is voor voedingssupplementen, wordt tijdens deze workshop besproken. Bovendien wordt ruimschoots aandacht besteed aan de ontstaansgeschiedenis en de betekenis van ontstekingen en het immuunsysteem in relatie tot deze en aanverwante ziekten zoals fibromyalgie. De orthomoleculaire workshops zijn ontwikkeld voor een ieder die professioneel adviseert op het gebied van de orthomoleculaire geneeskunde. Aan de hand van de laatste stand der wetenschap worden praktische richtlijnen gegeven.

Ingezonden persbericht