Ingezonden persbericht


Duo met ervaring en zonder fratsen bundelt krachten De Galerie van het genieten opent deur in Cuijk


Plaats van handeling is de nieuwe galerie in het centrum van Cuijk. Als eerste valt bij binnenkomst de lange tafel van steigerhout op. Een zeer bewuste keuze. "We willen onze bezoekers uitnodigen om tijd te nemen om te genieten van wat er te zien is, even rustig te zitten met een kop koffie. Te praten over kunst, maar ook over wat je bezighoudt, over allerlei aspecten van het leven," verwoordt Bart Thijssen. Bas Sanders vult aan "Onze galerie wil een stap verder gaan dan kunst tonen en verkopen. Er is ook plaats voor sieraden en shawls, voor bijzondere tuinmeubelen, voor lampen, voor hoge kwaliteit muurverven. Je zou het kunnen samenvatten als lifestyle, waarin kwaliteit en exclusiviteit voorop staan."

Ervaring
Het klinkt ambitieus maar niet wollig. Ze weten waar ze het over hebben. Beide galeristen komen uit ondernemersgezinnen en zijn opgegroeid met eerlijk zakendoen en het principe dat de klant bijna altijd koning is. Ze brengen samen enkele tientallen jaren ervaring en een internationaal netwerk aan leveranciers in. Bas Sanders is al zo'n twintig jaar actief in de kunsthandel en lijstenbranche en verdiende zijn sporen met kunstadvies aan bedrijven en projectmatige decoratie - van hotelkamers tot luxe cruiseschepen. Bart Thijssen komt uit de detailhandel, heeft ruim tien jaar ervaring met het verzorgen van stijlvolle inlijstingen en bouwde een landelijk opererende Kunstuitleen op. Het unieke van de nieuwe Galerie Sanders Thijssen is dan ook dat bezoekers van de galerie in Cuijk ook voor advies, bedrijfsinrichting, inlijsting, kunstuitleen en restauratie aan het juiste adres zijn. "Dat is de waarde van onze samenwerking," zegt Bart Thijssen, "je bundelt je krachten, kunt elkaar versterken en ook service bieden aan elkaars relaties. Een en een is drie."

Exposities
Per jaar presenteert Galerie Sanders Thijssen zes exposities. Als eerste een bijzondere presentatie van drie kunstenaressen die naam maakten in en buiten Nederland. Centraal staat hedendaagse kunst, zowel modern als klassiek. "We streven er naar om kwalitatief hoogstaand werk te laten zien, van gerenommeerde kunstenaars. Uitgangspunt is dat we zelf geloven in iemands werk," licht Bas Sanders toe. "Je kunt allerlei technieken verwachten zoals schilderijen, brons en keramiek, maar ook glas, sieraden en fotografie." Wie grafiek of werken op papier zoekt, kan licht iets van zijn gading vinden in de collectie van de kunstuitleen waar je via het uitleenbedrag ook weer kunt sparen om een werk in eigendom te krijgen.

Tafel van zes
De opening van de eerste expositie vindt plaats op zondagmiddag 7 maart. "We houden niet van hoogdravendheid," zegt Bart, "we doen dus gewoon zelf de deur open. Iedereen is van harte welkom om vrijblijvend binnen te lopen." "Het gaat om laagdrempeligheid, je wilt een breed publiek laten zien wat ons bezighoudt," preciseert Bas. Zondag 7 maart zijn de drie kunstenaars van de eerste expositie - Miriam Slaats, Bea Vangertruyden en Laura Hoek - te gast in Cuijk. Tussen 13 en 17 uur kunnen belangstellenden aanschuiven bij Sanders en Thijssen voor een nadere kennismaking. Bart Thijssen: "Maar onder genieten verstaan wij ook culinaire kunst. Daarom zullen bij elke opening ter plekke speciale amuses worden bereid door een gerenommeerde horecagelegenheid uit de regio." Voor de openingsmiddag treft de bezoeker een van de koks van het jubilerende Restaurant De Wolfsberg uit Molenhoek. "We waarderen het zeer dat een zaak die honderdvijftig jaar bestaat, onze start wil ondersteunen op deze manier," sluit Bas Sanders af.

Tekst: Margreet Janssen Reinen, Van Moock CTO

Uiteraard kan men bij Sanders Thijssen gebruik maken van de KunstKoopregeling.

Galerie Sanders Thijssen, Grotestraat 5A, 5431 DG Cuijk Telefoon +31 (0) 485 313817, www.galeriesandersthijssen.nl Expositie: Miriam Slaats, Bea Vangertruyden en Laura Hoek Openingstijden: woensdag t/m vrijdag van 9.30 tot18.00 uur, zaterdag tot 17.00 uur Buiten de vaste uren geopend op afspraak