Ingezonden persbericht


Galerie Sanders Thijssen opent 7 maart in Cuijk
Drie kunstenaars te gast in de Grotestraat

Op zondag 7 maart aanstaande opent in Cuijk een nieuwe galerie voor hedendaagse kunst met een bijzondere presentatie van drie kunstenaressen die hun sporen hebben verdiend, in en buiten Nederland.

Eerste expositie
Miriam Slaats (Waalwijk 1958), in 1997 uitgeroepen tot meest gewaardeerde kunstenaar van Nederland, wil in haar werk doordringen tot het wezen der dingen. Momenteel werkt deze kosmopoliet in de buurt van Amsterdam aan haar beelden en schilderijen. Bea Vangertruyden (Bilzen 1948) ontving in België, Nederland en Polen vele onderscheidingen voor haar vernieuwend figuratieve werk, dat zich op de grens van schilderkunst en sculptuur beweegt. Laura Hoek (1963) zoekt het individuele in dier en mens. Ze werd vooral bekend met haar frontale koeienportretten maar maakt naast schilderijen ook tekeningen, animaties, installaties en keramiek.

De galeristen
Behalve met een gevarieerd expositieprogramma, biedt Galerie Sanders Thijssen kunstliefhebbers ook op andere terreinen service. Bart Thijssen is u graag met advies van dienst waar het inlijstingen van kunst betreft of andere waardevolle bezittingen die een opvallende plek in het interieur verdienen. Alles wordt gemaakt in eigen atelier. Daarnaast is er de mogelijkheid om kunst te lenen. Er is werk van tientallen kunstenaars in stock. Bas Sanders onderhoudt contact met diverse restauratoren die uw kostbare olieverf, werk op papier en lijst op een verantwoorde manier kunnen beschermen voor de toekomst.

Kennismaken
Wilt u graag persoonlijk kennismaken met kunstenaars en galerie? Op zondagmiddag 7 maart a.s. - tussen 13 en 17 uur - zijn Miriam Slaats, Bea Vangertruyden en Laura Hoek onze gast. Restaurant De Wolfsberg uit Groesbeek, met 150 jaar ervaring in gastvrijheid, verzorgt deze middag speciale amuses.

Sextet
Per jaar presenteert Galerie Sanders Thijssen zes exposities. In het programma is zowel ruimte voor kunst die een breed publiek aanspreekt, als voor exclusieve kunst die een kleinere groep liefhebbers trekt. Tussendoor zal de Galerie op andere manieren van zich laten horen.

In de lucht
Sinds 27 februari is de uitgebreide website actief. Belangstellenden vinden alle informatie op www.galeriesandersthijssen.nl

--------------------------------