Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond
Postbus 107
1200 AC Hilversum
Tel: 035-6264100 Fax: 035-6240760
E-mail: knltb@knltb.nl
Homepage: www.knltb.nl



Amersfoort, 3 maart 2010

REAAL STRAATTENNIS ZET HEEL NEDERLAND AAN HET TENNISSEN

Het REAAL Straattennis gaat weer van start. Op 7 maart is de aftrap op het Plesmanplein in Haarlem en daarna tourt het REAAL Straattennis door heel Nederland. Dit jaar doet de KNLTB met het REAAL Straattennis maar liefst vijftig plaatsen aan. Een flinke stijging ten opzichte van vorig jaar toen er 35 plaatsen werden bezocht waarbij ruim 5.000 kinderen meededen. Tijdens het REAAL Straattennis kunnen kinderen van vijf tot twaalf jaar gratis kennismaken met tennis. Het plein is op deze dag één groot tennisspektakel, waar het straattennisteam de kinderen trucs en coole moves leert.

Wat is REAAL Straattennis?
Met REAAL Straattennis maken we geen jacht op de nieuwe nummer 1 van de wereld. Het is wel een kennismaking met de tennissport! Tijdens het REAAL Straattennis ontdekken kinderen op een speelse wijze hoe leuk tennis is. Een professioneel straattennisteam heeft rackets en ballen beschikbaar voor alle kinderen die mee willen doen. Meedoen is gratis, heel gemakkelijk en enorm gezellig! En er zijn ook nog leuke prijzen te winnen!

Wat kun je doen?
De basisbeginselen van het tennis leren de kinderen al snel op de uitgezette tennisvelden. Maar er is meer! Het straattennisteam leert de kinderen binnen mum van tijd allerlei leuke trucs met de bal en het racket. Uiteraard geven ze ook even een show weg van stoere freestyle tennisbewegingen. Tegen de tenniscontainer kan naar hartenlust een bal geslagen worden.

Waarom REAAL Straattennis?
Dertien jaar geleden is de KNLTB begonnen met het straattennis om het tennis naar de mensen toe te brengen. Het is een mooie manier voor jonge kinderen om kennis te maken met de tennissport. REAAL Verzekeringen is als hoofdsponsor van het Nederlandse tennis nauw betrokken bij de KNLTB en de aangesloten tennisverenigingen. Als hoofdsponsor van het tennis draagt REAAL op deze manier een steentje bij aan de ontwikkeling van tennis in de volle breedte. Hoe meer kinderen in aanraking komen met tennis, hoe beter het is voor de sport. Voor de tennisverenigingen is dit een mooie gelegenheid om nieuwe leden te werven.

Meer informatie kun je vinden op www.iktennisopstraat.nl. Hier staat ook een overzicht van alle data en plaatsen van het REAAL Straattennis.


Noot voor redacties



----------