Elke dag als de zon opkomt; managementroman over een nieuwe toekomst


EINDHOVEN, 20100219 -- Elke dag als de zon opkomt is de eerste roman van Paul Bessems. Een boek over een nieuwe toekomst: de community economie. Het verschijnt 7 maart 2010.

Slimmer samenwerken
Stel je eens voor, je werkt in een wereld waar bedrijven, banken en overheden niet meer centraal staan. Je werkt voortaan samen: thuis of ergens anders via professionele communities op internet. Kortom: in een community economie. Zo ben je productiever en houd je meer tijd over voor partner, kinderen, vrienden, huis, sport en andere bezigheden, zoals zelf energie opwekken of een moestuin onderhouden. Zo heb je ook meer tijd om samen te werken aan zorg-, onderwijs-, veiligheidstaken. Paul Bessems ziet het al helemaal voor zich en schreef er een boek over. Een bijzonder boek over een nieuwe toekomst, waarin je niet meer werkt binnen de muren van bedrijven, maar vanuit communities.

Bestaat hij dan, die nieuwe toekomst?
Dat ontdekt de lezer vanzelf in dit boek. Het is een managementboek, maar dan in de vorm van een spannende roman. Hoofdpersonen zijn Miles en Susan. Susan studeert Organisatiekunde en doet haar afstudeeronderzoek in het bedrijf van Miles. De lezer reist mee in hun zoektocht naar een andere wereld. Een wereld waarin we beter met elkaar samenwerken en minder concurreren. Waarin we het milieu beschermen en voor voldoende energie, voedsel en schoon water zorgen. We kunnen pas iets doen als we tijd vrijmaken in ons dagelijkse drukke bestaan. Het boek stelt vragen en geeft antwoorden. Het beschrijft op een speciale wijze het ontstaan van de community economie. Alsof je er zelf middenin zit.

Boekpresentatie met kinderen
Kinderen zijn belangrijk voor onze nieuwe toekomst en spelen dan ook een grote rol bij de boekpresentatie op 7 maart 2010. Rik Konings, creatief adviseur en oprichter van de Creatieve Wereld, laat de kinderen hun eigen talenten ontdekken. Door jongleren en schilderen leren ze hun eigen toekomst op duurzame wijze vorm te geven. Ook hun ouders en andere genodigden gaan creatief aan de slag met hun toekomst. Een toekomst waarin we slimmer samenwerken, dwars door alle muren heen!

Details boek
Titel Elke dag als de zon opkomt
Subtitel De geschiedenis van de community economie
Auteur Paul Bessems
Uitgever Free Musketeers
ISBN 978-90-484-1141-2
Druk 1e druk
Verschijnt 7 maart 2010
Pagina's 400
Prijs ¤ 19,95
Hoofdstuk lezen: www.paulbessems.com
Bestellen via: (internet)boekhandel of www.weconomics.info