Brighart winnaar Palm Art Award te zien in Amsterdam


Schilderijen om bij weg te dromen

AMSTERDAM, 20100203 -- Op zondag 7 maart 2010 vindt om 16 uur de opening plaats van de expositie "Reverie 2010" in de MLB galerie te Amsterdam. Er zullen acryl schilderijen van de in Amsterdam geboren en in Zuid Holland wonende kunstenares Brighart te zien zijn.

Op een intuïtieve manier schildert Brighart een immateriële werkelijkheid waarmee ze uitdrukking geeft aan positieve gevoelens die ze op de toeschouwer wil overbrengen. Poppers uitspraak "Optimism is a moral duty" is een van de belangrijke inspiratiebronnen van Brighart net als "De wereld is een spiegel van jezelf" van spiegeloog Willem de Ridder. Haar werk is aangenaam om naar te kijken door de mooie kleuren, vormen, lijnen en textuur. Er wordt niet veel in verteld, maar des te meer gesuggereerd wat de fantasie prikkelt.

Brighart schildert met verschillende nieuwe technieken waarbij ze de verf verdunt of vermengt met zand, vlokken, glas of andere materialen. Hierdoor ontstaat er een bepaalde textuur, gelaagdheid en glans. Haar expressionistische werk geeft vreugde weer en roept vreugde op. Het abstracte karakter biedt ook mogelijkheden voor eigen invulling en interpretatie. Ofwel... werk om je positief te laten inspireren en bij weg te dromen.

Adres galerie:
www.mlbgalerie.nl
Witte de Withstraat 32A
1057 XZ Amsterdam

Data:
zondag 7 maart van 16 - 18 uur (vrij parkeren)
verder te zijn de schilderijen te bezichtigen op:
13, 20 en 27 maart van 12 - 17 uur



www.brighart.nl





brighart