Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 10.15 uur

Utrecht, 07-03-2010

Overval op woning

UTRECHT Vrijdagavond 5 maart rond 20.30 uur is een 46-jarige vrouw aan de Neckardreef in haar woning overvallen door een aantal mannen. De vrouw werd bedreigd met een wapen.

De daders gingen er met een nog onbekende buit vandoor.

De vrouw raakte gelukkig niet gewond. De politie stelde direct na de overval een buurtonderzoek in en heeft de omgeving afgezocht naar de overvallers. Helaas leverde dit niets op. Het onderzoek naar de overval duurt voort.

Bekende autoinbrekers aangehouden

UTRECHT Vrijdagmiddag 5 maart rond 17.45 uur belde een getuige de politie met de mededeling dat er een aantal mannen had ingebroken in twee autos op het Vredenburg. De getuige had gezien dat de verdachten waren vertrokken in een auto. De politie zette een zoektocht in en hielden aan de Eisenhouwerlaan drie verdachten aan op basis van het opgegeven signalement. Bij de aanhouding bleek dat deze personen, een 19-jarige Utrechter en twee 16-jarige Utrechters, bekenden van de politie zijn. In de auto trof de politie inbrekersgereedschap aan.

De drie jongemannen zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor en zijn in verzekering gesteld.

Autoinbreker op heterdaad aangehouden

UTRECHT Vrijdagavond 5 maart rond 20.20 uur belde een getuige 1-1-2 met de mededeling dat op de Kruisstaat iemand aan het inbreken was in een auto.

Op basis van het opgegeven signalement hield de politie een 33-jarige Utrechter aan.
De Utrechter had inbrekersgereedschap bij zich en bekende dat hij de autoruit ingeslagen had. De man is naar het politiebureau gebracht voor verder verhoor. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Aanhoudingen na ruzie en vernieling

UTRECHT In de nacht van vrijdag op zaterdag 6 maart werd de politie rond 02.30 uur naar een horecagelegenheid aan de Amsterdamsestraatweg gestuurd. Daar zouden bij een vechtpartij een aantal ruiten zijn vernield. Ter plaatse gekomen trof de politie daar een aantal mannen aan met verwondingen. Van een vechtpartij was inmiddels geen sprake meer. De politie zag een aantal mannen wegrijden met gedoofde lichten, volgens getuigen zouden daarin de mannen zitten die de ruiten hadden vernield. Op de Van Maasdijkstraat werden de mannen (drie Utrechters van 21, 23 en 53 jaar) staande gehouden. De mannen die onder invloed van alcohol verkeerden, gedroegen zich zeer agressief en verzetten zich tegen hun aanhouding. Een van hen probeerde zelfs een kopstoot uit te delen aan een agent. De verdachten zijn aangehouden met gepast geweld. Op het politiebureau gedroeg een van de verdachten zich ook zeer vervelend. Hij uitte bedreigingen richting een politieagent en probeerde los te komen. Deze man is eveneens met gepast geweld onder controle gebracht.

De mannen zijn ingesloten voor verhoor. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Straatcoaches houden woninginbreker aan

UTRECHT Vrijdagavond 5 maart rond 23.30 uur hebben straatcoaches aan de Anne Boleindreef een vermoedelijke woninginbreker aangehouden. De straatcoaches zagen dat drie mannen aan de Moezeldreef een balkon opklommen. Toen de straatcoaches poolshoogte namen, ging het drietal er vandoor. Eén van mannen (19-jarige Utrechter) kregen zij te pakken. Die droegen zij over aan de inmiddels gealarmeerde politie. De Utrechter is ingesloten op het politiebureau voor verhoor. Bij de fouillering trof de politie een mes en kleine hoeveelheid drugs aan. Dit is in beslagggenomen.

Man gewond na poging beroving

UTRECHT In de nacht van vrijdag op zaterdag 6 maart raakte rond 05.30 uur op de Korfoedreef een 21-jarige man uit Utrecht gewond nadat iemand probeerde hem te beroven. Een nog onbekende berover trok de man van zijn fiets toen hij richting de Moezeldreef wilde fietsen. De berover sloeg hem een aantal maal hard. Het slachtoffer kwam tevens pijnlijk terecht op een fietsenstalling bij de portiek. De berover slaagde er gelukkig niet in goederen van de man te stelen. Helaas liep het slachtoffer wel pijnlijke verwondingen op aan zijn gezicht en hand. De politie komt graag in contact met geutigen van de beroving via telefoonnummer 0900-8844.

Man overlijdt na brand in woning

UTRECHT Een 52-jarige Utrechter is zaterdagochtend 6 maart overleden nadat in zijn woning aan de Azaleastraat rond 10.30 uur een kleine brand was uitgebroken.

De man gebruikte voor medische redenen zuurstofflessen. Door een noodlottig ongeval is bij één van deze flessen vuur gekomen. De man is aan de gevolgen van de brand overleden.

Toen de brandweer bij de woning arriveerde was de brand reeds gedoofd. Verder raakte er niemand gewond.