Politie Drenthe

Aangehouden verdachten bekennen drie inbraken

Westerbork, 07-03-2010 o Drie mannen die in de nacht van 22 februari op heterdaad werden aangehouden na een inbraak in Westerbork, blijken verantwoordelijk te zijn voor nog twee inbraken in die plaats. Daaronder een inbraak bij een rijwielzaak waarbij 13 fietsen werden gestolen.

De politie hield in de nacht van zondag 21 op maandag 22 februari een 22-jarige man uit Westerbork, een 19-jarige man uit Balkbrug en een 18-jarige man uit Beilen aan na een inbraak in een kerkgebouw aan de Hoogeveenseweg in Westerbork. De politie stelde een onderzoek in na een melding van een getuige. De verdachten verdwenen in een auto. Op de Proekshof vlogen ze uit de bocht, kwamen in een tuin terecht, maar wisten daarna toch hun weg te vervolgen. Even verderop werd het voertuig aan de kant gezet en werden de verdachten aangehouden en daarna voor nader onderzoek ingesloten.
De beide verdachten van 18 en 22 jaar bekenden tijdens het verdere onderzoek ook de inbraak op 18 februari bij de tennisvereniging aan de Homaat en een rijwielhandel aan de Hoogeveenseweg. Bij deze laatste maakten de inbrekers o.a. 13 fietsen, vier fietsendragers, een laptop en een klein bedrag aan geld buit. Op één na werden alle fietsen teruggevonden. Ook de fietsendragers en een groot deel van de rest van de spullen die bij de inbraken zijn buitgemaakt zijn bij de verdachten teruggevonden. De verdachten verklaarden te hebben gehandeld uit geldnood.
De politie heeft het onderzoek inmiddels afgerond. De verdachten zijn eind februari weer op vrije voeten gesteld. Het dossier gaat nu voor verdere afhandeling naar justitie. (2010010834)