Politie Drenthe

Zondag

Provincie Drenthe, 07-03-2010

Fietsers gewond bij ongevallen

NIEUW BUINEN Zaterdagnacht is een 16-jarige jongen uit Gasselte gewond geraakt bij een aanrijding. Hij stond samen met een andere jongen met de fiets stil op het fietspad langs de Drentse Mondenweg. Een 18-jarige jongen uit Tweede Exloërmond op een bromfiets zag de twee te laat en reed tegen een van hen aan. Deze liep daarbij een hoofdwond op. Hij is naar het Refajaziekenhuis in Stadskanaal gebracht. De bromfietser bleek onverzekerd en niet in het bezit van een bromfietscertificaat. (2010013679)

MEPPEL Zaterdagmorgen is een 24-jarige vrouw uit Meppel gewond geraakt bij een aanrijding op de Ceintuurbaan. Op de fietsstrook bij de rotonde op de Ceintuurbaan bij de Eendrachtstraat werd ze aangereden door een 31-jarige automobilist uit Meppel. Deze had de fietser niet gezien. De vrouw is met een hoofdwond naar het ziekenhuis in Meppel vervoerd.(2010013570)

Alcohol in het verkeer

RODEN Zaterdagnacht reed een 19-jarige jongeman uit Lucaswolde met een auto over de Heerestraat terwijl hij had gedronken. De blaastest kwam uit op ruim 1,3 promille. Het rijbewijs is ingevorderd. (2010013686)

EMMEN Zaterdagmiddag kreeg de politie een melding van automobilisten dat een auto met Duits kenteken slingerend over de A37 reed. Agenten konden de auto traceren na deze meldingen en zetten de auto aan de kant. De bestuurder, een 51-jarige man uit Haren (D) bleek flink te hebben gedronken. De uitslag van de blaastest was 1,8 promille.(2010013618)

HOLSLOOT Zaterdagavond reed een 38-jarige man uit Dalerpeel slingerend over de Ermerstraat. Agenten zagen hem rijden en gaven een stopteken. Bij de controle bleek dat de man had gedronken, ongeveer 1,3 promille. Een rijbewijs had hij niet meer; dat was hij al eerder kwijt geraakt na alcoholgebruik achter het stuur. Mede daardoor had de rechter hem de bevoegdheid om te mogen autorijden al lang ontzegd. De politie heeft de auto van de man in beslag genomen.(2010013656)

ERM Zaterdagnacht reed een 44-jarige man uit Erm met zijn auto over de Oude Rijksweg terwijl hij had gedronken. Een getuige gaf door dat hij de man slingerend zag rijden. Na deze melding kon de politie de auto opsporen en de bestuurder aanhouden. Bij de blaastest bleek een promillage van 1,85. Het rijbewijs is ingevorderd. (2010013676)

BEILEN Zondagnacht controleerde de politie op de A28 een 26-jarige automobilist zonder vast woonadres. Hij reed slingerend wat de reden was om hem even te laten blazen. De uitslag was 0,6 promille. (2010013677)

Vervelende jongens uit de bus gezet

EMMEN Zaterdagavond meldde een buschauffeur dat hij op de Hondsrugweg reed met twee vervelende knapen als passagier. Ze dronken bier in de bus, lege bierflessen lagen op de grond en er lag bier op bekleding en vloer. Agenten zetten de twee uit de bus, noteerden beide voor een proces-verbaal en daar bovenop krijgen ze van QBuzz een rekening voor de schoonmaakkosten. (2010013706)

Politie onderzoekt inbraak dierenwinkel

HOOGEVEEN Vrijdagnacht is ingebroken in een dierenwinkel aan de Schutstraat. De dader is binnengekomen door de achterdeur te forceren. Uit de winkel is een compleet aquarium gestolen met bijbehorend meubel, pomp, verwarmingselement en lichtbak, totale waarde ruim 660 Euro. De 36-jarige eigenaar deed aangifte. De politie onderzoekt deze inbraak. (2010013597)

Rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding

EERSTE EXLOERMOND Zaterdagmiddag raakte een 28-jarige man uit Ter Apel zijn rijbewijs kwijt op de Drentse Mondenweg. Zijn snelheid werd met de lasergun vastgesteld op 148 kilometer per uur. Het maximum is hier 80. (2010013636)

Politie houdt verdachten aan na inbraak caravan

TYNAARLO Zaterdagavond heeft de politie op een camping aan de Zuidlaarderweg een 26-jarige man uit Rotterdam en een 18-jarige vrouw uit Dedemsvaart aangehouden. Ze werden op de camping aangetroffen in een caravan in het bezit van gestolen spullen uit een andere caravan. De campingeigenaar had de politie gemeld dat er was ingebroken. De politie trof de twee aan en heeft beide aangehouden voor een nader onderzoek. De Rotterdammer zag kans om een ruit van de politieauto er uit te trappen nadat hij daar geboeid achterin was gezet. Een van de politiemensen die hem wilde beletten om nog meer schade aan te richten kreeg daarbij een trap in zijn gezicht. De beide verdachten zijn ingesloten voor een nader onderzoek. (2010013640)

Dronken man van straat gehaald

ASSEN Zaterdagavond rond 23.00 uur kreeg de politie een melding dat een man in de Kerkstraat lag. Een surveillanceauto ging ter plekke en trof daar een 58-jarige man uit Emmen laveloos aan. De man is naar het bureau gebracht en ingesloten. Als de drank is uitgewerkt zal hij worden verhoord wegens openbare dronkenschap en daarna mag hij de straat weer op. (2010013653)

Winkeldief betrapt

HOOGEVEEN Zaterdagmiddag is in een supermarkt aan de Tamboerpassage een 59-jarige man uit Hoogeveen betrapt bij diefstal. Hij had twee flesjes bier afgerekend, maar had er nog zeventien in de tas zitten, plus twee DVDs. Totale waarde van de gestolen spullen kwam op iets meer dan 51 Euro, wat een boete opleverde van 250 Euro. (2010013628)

Dixie uitgebrand

SLEEN Zondagmorgen vroeg kreeg de meldkamer een telefoontje over een mobiel toilet dat in de brand zou staan. Agenten troffen de bijna uitgebrande dixie aan de op de Drostenstraat en blusten het laatste restje met de brandblusser uit de dienstauto. (2010013710)

Aangehouden verdachten bekennen drie inbraken

WESTERBORK Drie mannen die in de nacht van 22 februari op heterdaad werden aangehouden na een inbraak in Westerbork, blijken verantwoordelijk te zijn voor nog twee inbraken in die plaats. Daaronder een inbraak bij een rijwielzaak waarbij 13 fietsen werden gestolen.

De politie hield in de nacht van zondag 21 op maandag 22 februari een 22-jarige man uit Westerbork, een 19-jarige man uit Balkbrug en een 18-jarige man uit Beilen aan na een inbraak in een kerkgebouw aan de Hoogeveenseweg in Westerbork. De politie stelde een onderzoek in na een melding van een getuige. De verdachten verdwenen in een auto. Op de Proekshof vlogen ze uit de bocht, kwamen in een tuin terecht, maar wisten daarna toch hun weg te vervolgen. Even verderop werd het voertuig aan de kant gezet en werden de verdachten aangehouden en daarna voor nader onderzoek ingesloten.

De beide verdachten van 18 en 22 jaar bekenden tijdens het verdere onderzoek ook de inbraak op 18 februari bij de tennisvereniging aan de Homaat en een rijwielhandel aan de Hoogeveenseweg. Bij deze laatste maakten de inbrekers o.a. 13 fietsen, vier fietsendragers, een laptop en een klein bedrag aan geld buit. Op één na werden alle fietsen teruggevonden. Ook de fietsendragers en een groot deel van de rest van de spullen die bij de inbraken zijn buitgemaakt zijn bij de verdachten teruggevonden. De verdachten verklaarden te hebben gehandeld uit geldnood.

De politie heeft het onderzoek inmiddels afgerond. De verdachten zijn eind februari weer op vrije voeten gesteld. Het dossier gaat nu voor verdere afhandeling naar justitie. (2010010834)

Bestemd voor de media

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.