Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.05 uur

Utrecht, 07-03-2010

Ongeval met letsel

AMERSFOORT Op vrijdag 5 maart is rond 12.45 uur een 14-jarige jongen uit Amersfoort gewond geraakt nadat hij met zijn motorscooter viel op De Wijnbergh. Kort voor het ongeval zag een motoragent de jongen zonder helm en zonder kentekenplaten rijden en wilde hem daarop aanspreken. Bij het zien van de agent ging de jongen er meteen vandoor en reed weg van de motoragent voordat deze hem had kunnen aanspreken.

Ter hoogte van de Jacob van Bilerstraat reed de scooterrijder tegen de stoeprand en kwam ten val. Hij liep hierdoor een hoofdwond op. De inmiddels gearriveerde motoragent schakelde daarop de nodige hulpdiensten in. De jongen is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Er meldden zich diverse getuigen van het ongeval bij de politie waarvan een verklaring is opgenomen. Enkele omstanders gedroegen zich hinderlijk na het incident. Een 15-jarige uit Amersfoort is aangehouden voor belediging. Ook een 16-jarige uit Amersfoort werd aangehouden voor het niet voldoen van een bevel of vordering omdat hij het afzetlint wilde losmaken en niet reageerde op waarschuwingen van de politie.

Verdachte straatroof aangehouden

AMERSFOORT In de nacht van vrijdag op zaterdag 6 maart rond 04.10 uur werd een 20-jarige vrouw op de Stadsring beroofd van haar portemonnee. Gewaarschuwde politieagenten zetten een onderzoek in en troffen bij de Zwaanstraat een man aan die voldeed aan het opgegeven signalement. De man, een 18-jarige Amersfoorter, is aangehouden en ingesloten op het politiebureau voor verhoor. De verdachte had een boksbeugel bij zich. Deze is in beslag genomen. De portemonnee van de vrouw is op straat teruggevonden.

Politie zoekt getuigen van straatroven

AMERSFOORT Zaterdagavond 6 maart vonden er in Amersfoort twee berovingen plaats.

Rond 21.30 uur werd bij een pinautomaat bij winkelcentrum Emiclaer een 18-jarige man uit Amersfoort beroofd van zijn spullen. De man werd ineens door drie nog onbekend gebleven personen achterover getrokken en beroofd van zijn bezittingen. Vervolgens ging één van de berovers ervandoor met de fiets van het slachtoffer in de richting van de Knuppelweg. De twee andere berovers vluchtten op een eigen fiets.

Later de avond, rond 22.45 uur, zijn op de Heideweg ter hoogte van de Apollovlinder een 13-jarige en 14jarige jongen beroofd van hun spullen. De Amersfoortse jongens fietsten over de Heideweg richting Vathorst toen zij ineens door onbekenden werden vastgepakt en onder bedreiging spullen moesten afgeven.
De politie is op zoek naar getuigen die meer kunnen vertellen over de berovingen.

Op het moment dat de jongens beroofd werd fietsten er een man en vrouw langs van ongeveer 40 45 jaar. Mogelijk dat zij de politie belangrijke informatie kunnen vertellen over de daders. Getuigen kunnen contact opnemen via telefoonnummer 0900-8844.

De daders waren gekleed in donkere jassen met capuchons. Eén van de berovers die de slachtoffers met een steekvoorwerp bedreigde is 16-18 jaar oud, had een getint/donker uiterlijk en was 1.70 1.80 meter lang.

Vechtpartij op straat

AMERSFOORT In de nacht van zaterdag op zondag 7 maart zagen politieagenten rond 03.30 uur een groep mensen met elkaar vechten op de Lavendelstraat. De politie hield een 19-jarige inwoner van Soest aan voor mishandeling en bracht hem over naar het politiebureau. De Soestenaar had op een persoon die op de grond lag ingeslagen. Hij is ingesloten.