Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Muziek 'Soldaat van Oranje' meest populair
Een dag lang Classic FM At The Movies

Naarden, 7 maart 2010 | De luisteraars van Classic FM kiezen de soundtrack van de film 'Soldaat van Oranje', gecomponeerd door Rogier van Otterloo, tot hun meest favoriete filmmuziek. Dit blijkt uit de stemmen die de luisteraars konden uitbrengen voor een dag lang Classic FM At The Movies op 8 maart aanstaande.

Het station met 'licht klassiek voor elk moment' zendt morgen tussen 7 en 24 uur uitsluitend filmmuziek uit. Dit ter gelegenheid van de uitreiking van de Academy Awards, beter bekend als de Oscars.

Classic FM at te Movies wordt samengesteld op basis van de voorkeur van de luisteraars, die ook dit jaar weer massaal hun stem uitbrachten. Tijdens voorgaande edities van Classic FM At The Movies bleek Ennio Morricone's soundtrack van 'Once Upon A Time in The West' steeds heel populair. Dit jaar werd het meest gestemd op de muziek die Rogier van Otterloo componeerde voor 'Soldaat van Oranje', de succesvolle Nederlandse speelfilm van Paul Verhoeven uit 1977. De Top 10 met favoriete filmmuziek van Classic FM-luisteraars is morgen te beluisteren tussen 18.00 en 19.00 uur.

Top 5 Classic FM At The Movies

1. 'Soldaat van Oranje' Rogier van Otterloo

2. 'Once Upon A Time In The West' Ennio Morricone
3. 'Dances With Wolves' John Barry

4. 'Schindler's List' John Williams

5. 'Amélie' Yann Tiersen

Filmmuziek op Classic FM
Soundtracks van bekende speelfilms bevatten vaak klassieke muziek zoals het 'Klarinetconcert' van Mozart in 'Out of Africa', de 'Boléro' van Ravel in de film 'Ten' of de 'Rhapsody in Blue' van Gershwin in Woody Allen's 'Manhattan'. Daarnaast leunt muziek die speciaal voor films gecomponeerd is vaak dicht tegen klassieke muziek aan. Filmmuziek maakt daarom regelmatig deel uit van de programmering van Classic FM.

Classic FM
Classic FM is het best beluisterde klassieke radiostation van Nederland, met 24 uur per dag 'licht klassiek voor elk moment'. Classic FM is overal in Nederland te ontvangen via de kabel, internet, mobiele telefoon, Canal Digitaal en Digitenne. Voor meer informatie zie Classicfm.nl.

Classic FM is onderdeel van de Sky Radio Group



Ingezonden persbericht