Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 13.00 uur

Utrecht, 07-03-2010

Vrouw mishandeld; politie zoekt getuigen

VEENENDAAL In de nacht van vrijdag op zaterdag 6 maart is een 22-jarige vrouw uit Veenendaal slachtoffer geworden van geweld. Rond 04.25 uur kreeg de politie de melding dat aan De Tinneweide een vrouw in elkaar geslagen werd. Een groepje mannen hield haar vast terwijl een andere man forse klappen uitdeelde.

Toen de politie arriveerde, troffen zij een vrouw met verwondingen aan haar gezicht aan. De daders waren al weggevlucht met een auto in onbekende richting.

De politie is op zoek naar getuigen van deze mishandeling en vraagt mensen die meer kunnen vertellen over de mishandeling contact op te nemen met politiedistrict Heuvelrug via telefoonnummer 0900-8844. Van drie daders is er een signalement bekend.

Dader 1:


- man van Noord-Afrikaanse afkomst


- 18/20 jaar oud


- zwart krullend haar, zijkant kort geschoren
- ongeveer 1,70 meter lang

- slank postuur

- droeg een kort donker blauwe jack tot op de heup, zwarte riem met een zilveren gesp, licht blauwe spijkerbroek en witte sportschoenen

Dader 2:

- man van Noord-Afrikaanse afkomst

- 18/20 jaar oud

- ongeveer 1,80/1,85 meter lang

- slank postuur

- bol gezicht

- zwart haar, zijkant opgeschoren, bovenkant opgeschoren in een soort hanenkam

- droeg een beige/goudkleurige gewatteerde jas tot net over de heup en donkerblauwe spijkerbroek

Dader 3:

- man van Noord-Afrikaanse afkomst

- ongeveer 40 jaar oud

- ongeveer 1,65/1,70 meter lang

- normaal postuur

- hij droeg een kleine rechthoekige bril met opvallend dik zwart montuur

- zwart gemillimeterd haar met aan de voorzijde langer haar, welke in een
punt naar voren zat.

- twee opvallend lange voortanden, veel tandvlees zichtbaar
- droeg onder zwart leren jas een witte blouse met blauw groene ruitjes en wit t-shirt met ronde hals, zwarte pantalon en donkere nette schoenen

Bewoners overvallen

VEENENDAAL Op zaterdagavond 6 maart rond 19.35 uur kreeg de politie een melding dat er een gewapende overval had plaatsgevonden op een woning aan de Munnikenweg.
Een aantal onbekende mannen waren de woning binnengedrongen en bedreigden de bewoners met een wapen. De daders zijn met een nog onbekende buit weggevlucht richting de begraafplaats.

De politie stelde direct na de overval een buurtonderzoek in en heeft de omgeving afgezocht naar de overvallers. Helaas leverde dit geen aanhoudingen op. Het onderzoek naar de overval duurt voort en de politie is op zoek naar getuigen. Heeft u rond het tijdstip van de overval, of eerder op de avond iets verdachts gezien? Neemt u dan contact op met de recherche van district Heuvelrug via 0900-8844. De politie komt met name graag in contact met mensen die op de parkeerplaats bij de begraafplaats hebben gestaan of gelopen rond het tijdstip van de overval.

Aangehouden na betaling met vals geld

VEENENDAAL Een 40-jarige man uit Arnhem is zaterdag aangehouden omdat hij met vals geld betaalde.

Op zaterdagmorgen 6 maart kreeg de politie rond 11.30 uur een melding dat een marktkoopman met hulp van beveiligers een man hadden aangehouden in de Corridor. Deze had even te voren met vals geld betaald bij diverse marktkramen.

De agenten namen vervolgens de aangehouden man over en namen hem mee naar het bureau. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Botsing twee autos

RENSWOUDE Zaterdagavond rond 19.30 uur was er een aanrijding met letsel op de Arnhemseweg.

Een personenauto reed vanaf de parkeerplaats bij een horecagelegenheid de provinciale weg op. Hierbij kwam deze in botsing met een passerende auto. De bestuurder van deze auto (een 44-jarige man uit Scherpenzeel) is met verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie heeft de zaak in onderzoek.

Winkeldief aangehouden

VEENENDAAL - Een 40-jarige verdachte zonder vaste woon- of verblijfplaats is zaterdag rond 17.30 uur aangehouden in verband met winkeldiefstal in een supermarkt aan de Passage.

De man had boodschappen gedaan maar niet al zijn boodschappen afgerekend. Na het passeren van de kassa sprak de winkelpersoneel hem aan en zag in de binnenzak van de jas van de verdachte een pakje vlees zitten. Verdachte kon daar geen bonnetje van tonen waarop de man toegaf dat hij het vlees gestolen had.

De man werd overgedragen aan de politie. Het bleek dat hij al eerder voor winkeldiefstal aangehouden was. Hij werd meegenomen naar het bureau. De man had een zakje wiet bij zich dat de politie in beslag nam. Bovendien bleek dat hij nog enkele openstaande boetes had. De man is ingesloten.

Jongens aangehouden in verband met diefstal op supermarktterrein

AMERONGEN Op zondag 7 maart rond 00.15 uur meldde een getuige dat drie jongens over het hek waren geklommen aan de achterzijde van een supermarkt aan de Koenestraat. De jongens (twee 14-jarige jongens en een 17 jarige jongen uit Amerongen) hadden spullen meegenomen uit een koelcel op het terrein.
De agenten troffen op aanwijzing van de beller op de Wilhelminaweg het drietal aan. Bij het zien van de agenten gooiden zij direct goederen weg in de struiken. De jongens zijn meegenomen naar het bureau en de ouders zijn geïnformeerd.