Politie Haaglanden

Persberichten 7 maart

Haaglanden, 07-03-2010

Politie zoekt getuigen overval reiswinkel
Den Haag Twee mannen overvielen vrijdag 5 maart om 17.30 uur een reiswinkel en postagentschap aan de De Heemstraat. De mannen drongen na sluitingstijd binnen, op het moment dat een medewerker van TNT-post de poststukken op kwam halen. Beide mannen hadden een vuurwapen bij zich, waarmee ze de aanwezige medewerkers bedreigden. Ze gingen er met een geldbuit vandoor. Eén dader had een Surinaams/Hindoestaans uiterlijk en was tussen de 25 en 30 jaar oud. Hij had een vol gezicht en droeg een baard. Hij droeg een donkerblauw vest en spijkerbroek. De tweede dader was vermoedelijk een blanke man, met een forser en groter uiterlijk. Hij had een donker shirt aan en droeg een bivakmuts. Bent u getuige geweest van deze overval of (her)kent u de daders? Belt u dan met de recherche van Bureau De Heemstraat via 0900-8844. Geeft u liever uw informatie anoniem door? Belt u dan met M. op nummer 0800-7000.

Man slaat agent
Den Haag Een agent zag zondag 7 maart om 02.15 uur tijdens zijn surveillance op een mountainbike een 39-jarige Hagenaar urineren tegen een snackbar in de Kettingstraat. De agent wilde de Hagenaar een boete geven voor wildplassen, maar daar had de man kennelijk geen trek in. Hij probeerde weg te lopen en toen de agent zijn arm uitstak om hem tegen te houden, sloeg hij opeens met zijn vuist op het gezicht van de agent. Hierop ontstond een worsteling, waarbij het de Hagenaar nog tweemaal lukte de agent te slaan. Die gebruikte uiteindelijk pepperspray om de man aan te houden. De Hagenaar zit nog vast voor mishandeling. Politie Haaglanden tolereert geen (verbaal) geweld tegen politiemensen en doet in voorkomende gevallen aangifte. In de richtlijnen van het Openbaar Ministerie is opgenomen dat de straf bij geweld tegen politieambtenaren kan worden verdubbeld.

Hagenaars proberen dronken automobilist te ontzetten Den Haag Surveillerende agenten zagen zaterdag 6 maart om 03.20 uur een auto met zes inzittenden rijden op de Elandstraat. Bij controle bleek de 29-jarige bestuurder uit Rotterdam te veel gedronken te hebben om te mogen rijden (uitslag blaastest: 535 ugl). De agenten hielden hem aan en wilden hem in de surveillance auto overbrengen naar het politiebureau. Een 31-jarige man uit Den Haag stapte uit de auto, pakte de Rotterdammer vast en probeerde hem te ontzetten. De agenten waarschuwden hem meerdere malen dat hij was aangehouden en niet meer moest proberen de aanhouding van de dronken automobilist te verhinderen. Hier luisterde hij niet naar en hief zijn vuisten op een agressieve manier richting de agenten. Die waarschuwden hem dat hij afstand moest houden. Op het moment dat hij daar ook niet naar luisterde en weer in de richting van de agenten kwam, gebruikten ze pepperspray om de man aan te houden. Een derde inzittende bemoeide zich vervolgens ook met de aanhoudingen. Deze 36-jarige Hagenaar probeerde daarna nog weg te lopen, maar hij werd aangehouden door andere agenten. Alle drie de mannen kregen een proces-verbaal voor hun aandeel in de commotie.

Flatscreen in de bosjes
Den Haag Agenten surveilleerden zaterdag 6 maart in burger, gericht op eventuele woninginbraken. Ze kregen een drietal mannen in het oog, die zich verdacht gedroegen. Korte tijd later zagen ze één van hen een flatscreen televisie in de bosjes aan het Rieteveen neerzetten. De agenten maakten zich bekend en konden na een korte achtervolging een 15-jarige jongen uit Den Haag aanhouden. De andere twee verdachten ontkwamen, maar gooiden op hun vlucht wel verschillende spullen weg. Na onderzoek bleek in een woning aan het Rietveen ingebroken te zijn. De 15-jarige Hagenaar zit nog vast voor verhoor.

Politie zoekt getuigen overval bakkerij
Den Haag Een medewerkster van een bakkerij was zaterdag 6 maart om 17.10 uur alleen in de winkel aan het Deltaplein, toen een man binnenkwam, haar bedreigde en geld eiste. Met zijn buit verliet de man via de achterdeur de winkel. De overvaller was een man met getinte huidskleur en ongeveer tussen de 20 en 24 jaar oud. Hij was ongeveer
1.80m lang en droeg een rode muts of pet. De politie verspreidde het signalement van de man direct via SMS-Alert en startte een buurtonderzoek. Bent u getuige geweest van deze overval of (her)kent u de dader? Belt u dan met de recherche van Bureau Loosduinen via 0900-8844. Geeft u liever uw informatie anoniem door? Belt u dan met M. op nummer 0800-7000.

Man gewond door eigen vuurwerkbom
Den Haag Een 23-jarige man uit Den Haag raakte vrijdag 5 maart ernstig gewond door een zelfgemaakte vuurwerkbom. Hij had de bom eerst meegenomen naar het huis van een kennis van hem aan de Erasmusstraat, maar daar was hij weggestuurd omdat er kinderen aanwezig waren. Vervolgens liep hij de straat op en stak het explosief aan. Dat ontplofte met een luide knal in twee delen en de Hagenaar raakte hierdoor ernstig gewond aan zijn gezicht. De ambulance vervoerde hem naar het ziekenhuis.

Ram in achterbak
Den Haag Politieagenten vonden vrijdag 5 maart om 22.30 uur een ram in de achterbak van een Opel Corsa. De agenten reageerden op een melding van een getuige, die rare geluiden uit de kofferbak hoorde van een parkeerde auto aan de Schrijnwerkersgaarde. De agenten agenten klopten op de kofferbak, waarna ze een luid gebonk uit de achterbak hoorden komen en de hoedenplank op en neer zagen gaan. Ze sloegen een ruit van de auto in, om zo bij de kofferbak te komen. Tot hun verbazing vonden zij daar een ram, met vastgebonden voor- en achterpoten. De agenten namen de ram en ook de auto in beslag. Ook waarschuwden ze de dierenambulance, die zich over de ram ontfermde. Enige tijd later, om 00.50 uur, meldde een 28-jarige man zich op het politiebureau omdat hij dacht dat zijn auto gestolen was. Hij bleek de eigenaar van de bewuste auto met bijzondere lading. De Hagenaar werd daarop direct verhoord als verdachte van dierenkwelling. Hij verklaarde het beest gekocht te hebben voor een vriend van hem, die een hobbytuin heeft. De verkoper had hem gezegd dat hij de ram zo wel kon vervoeren. De man kreeg een proces-verbaal. De Algemene Inspectie Dienst van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit neemt de zaak in behandeling.

Hennepkwekerij ontmanteld
Den Haag Agenten ontdekten en ontmantelden zaterdag 6 maart om 10.00 uur een nagenoeg complete hennepkwekerij, vlak voordat hij in gebruik genomen zou worden. De 1.100 stekjes waren nog niet geplant, maar de kwekerij was wel al ingericht. De kwekerij bevond zich in een pand aan de Denenburg. De politie onderzoekt nu wie de eigenaar is van het pand.

Inbraak bij hennepkwekerij
Voorburg De politie hield zaterdag 6 maart drie personen aan, die betrokken waren bij een inbraak in een pand waar een hennepkwekerij gevestigd was. Een bewoner van de Van Duvenvoordelaan belde om 22.25 uur de politie, omdat hij vermoedde dat er in een woning ingebroken werd. Agenten die op de melding reageerden, hoorden gerommel in het portiek en zagen een man naar buiten komen rennen. Ze hielden de 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. Vervolgens ontdekten ze dat in de woning waar ingebroken was, nog twee personen aanwezig waren en een hennepkwekerij gevestigd was. De twee mannen, 34 en 29 jaar ook zonder vaste woon- of verblijfplaats, werden aangehouden in relatie tot de hennepkwekerij. De recherche onderzoekt de zaak.

Yoghurt over sokken: 320 euro schade
Leidschendam Beveiligingsmedewerkers hielden zaterdag 6 maart om 13.30 uur een 13-jarige jongen uit Leidschendam aan, omdat hij in een warenhuis vanaf een roltrap een beker yoghurt had weggegooid. Hierdoor spatte de yoghurt twee of drie meter lager op een partij sokken uiteen, waardoor de sokken onverkoopbaar werden. Het warenhuis leed hierdoor 320 euro schade. De beveiligers hadden duidelijk gezien dat het geen ongelukje was, maar dat de jongen echt een gooiende beweging maakte. Agenten hielden de jongen aan voor vernieling en hij kreeg op het politiebureau een proces-verbaal.

Onder invloed
Wassenaar Een 28-jarige man uit Wassenaar moest vrijdag 5 maart een bloedproef ondergaan omdat hij vermoedelijk onder invloed van wiet autoreed. Agenten zagen hem om 18.50 uur op de Groot Haesebroekseweg. Hij reed over de middenas van de weg, alsof hij zijn voorganger wilde inhalen en reed veel te dicht op de auto voor hem. De agenten gaven hem een stopteken, en toen de automobilist uitstapte, was hij onvast ter been en roken de agenten een sterke wietlucht. Hij werd aangehouden voor het rijden onder invloed. Een politiearts nam een bloedproef bij hem af, die moet uitsluitsel geven over de toestand van de Wassenaarder.

Vrouw opgelicht door babbeltruc
Rijswijk Een 72-jarige vrouw uit Rijswijk werd zaterdag 6 maart opgelicht. Een jongeman belde om 12.30 uur bij haar aan en zei dat hij haar bankpas nodig had om aan de politie te laten zien. Hij zou hem direct daarna weer terugbrengen. Later op de middag werd zij tweemaal gebeld door iemand die zich uitgaf als hoofdcommandant van de politie. Hij vroeg om haar pincode, behorend bij de pas. Omdat de vrouw dacht écht met een politiefunctionaris te spreken, gaf zij haar code. Zij kreeg argwaan toen de jongeman haar pinpas maar niet terugbracht. Om 19.10 uur alarmeerde zij de politie. Helaas bleek toen al geld van haar rekening gestolen te zijn.

Politie Haaglanden waarschuwt nadrukkelijk voor deze vorm van criminaliteit. Veel mensen denken dat dit hen niet zal overkomen''. Toch loopt iedereen - jong en oud - de kans om slachtoffer te worden van een babbeltruc. Het is dus zaak goed op te letten als u wordt aangesproken door een onbekende. Laat nooit zomaar een onbekende in uw woning binnen. Vraag om legitimatie en controleer dat. Laat de onbekende tijdens de controle buiten staan en doe (of laat) de voordeur dicht. Bewaar geen grote contante geldbedragen thuis en geef nooit uw pincode af. Ook niet als iemand van de bank of de politie belt of voor uw deur staat. Geen enkele officiële instantie zal u ooit om uw pincode vragen. Probeer zo snel mogelijk op te schrijven hoe de mensen eruit zagen die bij u aan de deur zijn geweest en bel onmiddellijk de politie, ook als ze niet bij u binnen zijn geweest. Het telefoonnummer is 0900-8844.

Ramkraak op pinautomaat
Delft De politie zoekt getuigen van een ramkraak op een pinautomaat aan de Dasstraat. Omwonenden hoorden zaterdag 6 maart om 05.05 uur een aantal harde knallen bij de winkel Primera. Agenten die ter plaatse kwamen, zagen dat de glaspui was vernield doordat een auto de pui had geramd. Ze vonden een bumper van een zwarte Renault Espace. De daders konden ondanks hun verwoede pogingen niet bij de geldautomaat komen, die bleef intact. De daders reden weg via het Abtswoudepark. De auto werd even later zwaar beschadigd op het St Maartensrechtpad teruggevonden. De auto bleek in januari al gestolen te zijn in Ypenburg. Was u getuige van deze ramkraak of heeft u informatie die kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Belt u dan met de recherche van Bureau Delft via 0900-8844. Geeft u liever uw informatie anoniem door? Belt u dan met M. op nummer 0800-7000.

Straatroof: politie zoekt getuigen
Delft Een 22-jarige man uit Delft werd vrijdag 5 maart beroofd van zijn portemonnee. Twee mannen, waarvan één met een honkbalknuppel en één met een vuurwapen, bedreigden hem om 21.40 uur. De Delftenaar fietste vanaf de Olof Palmenlaan in de richting van de Korftlaan toen de man met de honkbalknuppel op hem af kwam rennen. De Delftenaar wilde nog hard doorfietsen, maar vanaf de Korftlaan kwam de tweede man met het vuurwapen aanrennen. Het tweetal schopte hem van zijn fiets, waardoor hij in de sloot viel. Hij moest zijn portemonnee en telefoon afgeven, waarna de mannen wegrenden in de richting van de Olof Palmenlaan. Beide mannen waren tussen de 20 en 30 jaar en droegen sjaals en mutsen. Was u getuige van deze beroving of heeft u informatie die kan helpen bij het opsporen van de daders? Belt u dan met de recherche van Bureau Delft via 0900-8844. Geeft u liever uw informatie anoniem door? Belt u dan met M. op nummer 0800-7000.

Politie zoekt getuigen beroving
Delft Vier personen met bivakmutsen op beroofden zaterdag 6 maart om 00.40 uur een 69-jarige man uit Delft. De man fietste op het Hoogspanningspad ter hoogte van de houthandel, toen hij het viertal in de bosjes zag staan. Toen hij langsfietste, pakten ze hem vast en werkten hem naar de grond. Eén van hen had een honkbalknuppel bij zich. Onder bedreiging van de honkbalknuppel schreeuwden ze dat ze zijn geld wilden. De man gaf daarop zijn portemonnee af. Zijn belagers renden weg in de richting van de Edelhartlaan. De Delftenaar fietste ze nog achterna, maar kon ze niet achterhalen. Op de Kalfjeslaan zag hij een personenauto, waarvan de bestuurder de politie belde. Was u getuige van deze beroving of heeft u informatie die kan helpen bij het opsporen van de daders? Belt u dan met de recherche van Bureau Delft via 0900-8844. Geeft u liever uw informatie anoniem door? Belt u dan met M. op nummer 0800-7000.

Vrachtwagen gekanteld
Delft Een vrachtwagencombinatie kantelde zaterdag 6 maart om 16.15 uur op het talud van de Kruithuisweg voor de afrit naar de A13. De 55-jarige chauffeur uit Den Haag kwam met licht letsel en de schrik vrij. De afrit en het Kruithuisplein werden tijdens de bergingswerkzaamheden afgesloten. Ongeveer zestig automobilisten negeerden deze afsluiting, zij kregen daarvoor allemaal een boete. Rond 19.30 kon de afrit weer vrij gegeven worden. De politie onderzoekt de toedracht van de het ongeval.

Ruziemakers
Pijnacker Agenten waren zondag 7 maart om 06.45 uur op de Meidoornlaan bezig met een controle van een automobilist. Twee mannen bemoeiden zich met de situatie, waarop één van de agenten hen sommeerde om door te lopen richting de Oostlaan. Kennelijk beledigde de ene man de andere en vlogen de twee elkaar daarop aan. De agenten hielden beide ruziezoekers (38 en 19 jaar uit Delft en Pijnacker) aan. Zij worden verhoord op het politiebureau.

Vijf aanhoudingen voor mishandeling
Naaldwijk Agenten hielden zondag 7 maart rond 03.00 uur vijf mannen (18-22 jaar uit Naaldwijk en De Lier) aan voor mishandeling. Zij zouden bij een snackbar aan de Prins Hendrikstraat twee jongens (18 en 17 jaar uit s-Gravenzande) hebben geschopt en geslagen. De twee slachtoffers liepen daarbij verwondingen aan hun gezicht op. De politie onderzoekt de toedracht van de mishandeling.

Pepperspray in Randstadrail
Zoetermeer Twee mannen werden zaterdag 6 maart om 01.15 uur bespoten met pepperspray in de Randstadrail. Bij het station Stadhuisplein troffen agenten de twee slachtoffers (24 en 33 jaar uit Zoetermeer) en enkele getuigen aan. Het tweetal dat gespoten zou hebben was ondertussen gevlogen. Tegelijkertijd kregen de agenten van de meldkamer door dat er gedoe was bij station Centrum West, waarbij vermoedelijk ook de twee pepperspray-verdachten betrokken waren. Op aanwijzingen van getuigen werden daar twee mannen (21 en 18 jaar uit Den Haag) aangehouden. De politie onderzoekt hun eventuele betrokkenheid.

Politie zoekt getuigen beroving
Zoetermeer Een man beroofde zaterdag 6 maart om 00.10 uur een 18-jarige vrouw uit Zoetermeer van haar handtas. Ze liep via de Parkdreef het Azaleapark op, toen een man haar vastpakte. Hij zei dat hij een mes bij zich had en de vrouw voelde een voorwerp in haar nek. De man pakte haar tas af en ging er vandoor in de richting van het Vuurdoornpark. De Zoetermeerse omschreef de man als tussen de 25 en 30 jaar oud, met een getinte huidskleur. Hij was 1.80m lang, droeg witte sportschoenen, een spijkerbroek en donkere bovenkleding. De man had kort zwart haar en een breed en gespierd postuur. Was u getuige van deze beroving of heeft u informatie die kan helpen bij het opsporen van de dader? Belt u dan met de recherche van Bureau Zoetermeer via 0900-8844. Geeft u liever uw informatie anoniem door? Belt u dan met M. op nummer 0800-7000.