Openbaar Ministerie

voortgangsbericht familiedrama Zierikzee

7 maart 2010 - Arrondissementsparket Middelburg

Het Openbaar Ministerie, de gemeente Zierikzee en de politie hebben tijdens de persconferentie hun afschuw uitgesproken over het familiedrama dat zich zaterdagavond 6 maart in een woning in Zierikzee afspeelde. Ze hebben hun medeleven betuigd aan de nabestaanden.

Zaterdagavond heeft er een schotenwisseling plaatsgevonden in een huis in Zierikzee. De politie trof daarna twee dodelijke slachtoffers aan. Het betreft een 9-jarige jongen en een 19-jarige vrouw. De vermoedelijke verdachte een 45-jarige man van Irakese afkomst zou twee van zijn drie kinderen hebben gedood. De moeder, die aanwezig was in de woning, raakte gewond en is daarvoor behandeld in het ziekenhuis. Het derde kind van 14 jaar was op het moment van het drama bij de buren. Hij bleef ongedeerd. De verdachte heeft zich na het gebeuren in een parkje in de nabijheid van het huis in het hoofd geschoten. De verdachte is vervolgens afgevoerd naar het ziekenhuis in Rotterdam waar hij later aan zijn verwondingen overleed.

De man is een bekende van de politie. Hij werd eerder veroordeeld voor huiselijk geweld.

Politie en OM zijn een grootschalig onderzoek gestart. Er zijn dertig rechercheurs op de zaak gezet. De technische recherche van de politie Zeeland doet onderzoek in de woning en in het park waar de verdachte is aangetroffen.

Op dit moment worden geen nadere mededelingen gedaan in het kader van het onderzoek. Meer informatie zal middels voortgangsberichten worden gemeld aan de media.