Politie Noord-Holland-Noord

berichten van zondag 7 maart

Alkmaar, 07-03-2010 o 16:00

Inbrekers gesnapt, maar weggevlucht

Castricum, vrijdag 5 maart 2010
Op vrijdagavond rond 22:30 uur hoorde een 37-jarige man, wonend op de Lindenlaan in Castricum gerommel bij de buren. Hij ging kijken en zag vanaf de voordeur twee jongens wegrennen. Hij zette de achtervolging in en kreeg hulp van een 50-jarige man. Deze heeft één van de inbrekers kunnen tackelen bij de Oranjelaan. Hij heeft de inbreker na enkele bedreigingen moeten loslaten. Politieagenten hebben nog in de buurt gezocht, maar de jongens waren al weggevlucht. Signalement van de jongens: één jongen is ongeveer 1m75 lang, normaal tot mager postuur, heeft zijn haar in een pony en droeg licht gekleurde kleding. De ander is ongeveer 1m85 lang, mager postuur, en droeg een donkere korte jas. De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft iets gezien van deze poging tot inbraak, neemt u dan telefonisch contact op met de politie Castricum via het nummer: 0900-8844.

Meerdere woninginbraken Castricum en Heiloo (tevens bericht homepagina)

Alkmaar, zondag 6 maart 2010
In Castricum en Heiloo zijn dit weekend in elf woningen ingebroken. Er zijn meerdere laptops en t.vs meegenomen. Ook zijn er juwelen en horloges buit gemaakt. Op de Kennemerstraatweg in Heiloo waren de bewoners net boven om hun kinderen in bed te leggen. In de tussentijd werd beneden vanaf de eettafel de laptop gestolen.

De politie besteedt veel aandacht aan het opsporen van woninginbrekers. Er wordt onder andere een technisch sporenonderzoek gedaan en omwonenden worden bevraagd. Maar de politie is niet alleen verantwoordelijk voor de veiligheid in de woonomgeving. Bewoners zelf kunnen ook een aantal zaken ondernemen om inbraak in de woning te voorkomen.

Voorkom diefstal

Bij de inbraken is vooral dure audioapparatuur in trek zoals flatscreens, plasma- en LCD-schermen en laptops. Om diefstal te voorkomen is het belangrijk dat de apparatuur niet zichtbaar is vanaf de openbare weg of opgeborgen wordt 's avonds of wanneer u niet thuis bent.

Flatscreens, plasma- en LCD-schermen kunnen met speciale beugels aan de muur worden bevestigd zodat ze niet zomaar kunnen worden meegenomen. Ook het aanbrengen van deugdelijke raam- en deursloten is belangrijk. Deze sloten zorgen ervoor dat ramen minder makkelijk opengebroken kunnen worden. Ook als u thuisbent, sluit zoveel mogelijk makkelijk toegankelijke deuren met een slot.

Registreer wat je hebt!

Voor de politie is het van belang dat de eigenaren beschikken over de gegevens van hun spullen zoals merk, serie- en typenummers. Deze staan vaak op de verpakking. Wanneer er gestolen waar bij een inval wordt teruggevonden dan is het voor de bewijsvoering belangrijk dat kan worden aangetoond waar het ontvreemd is.

Meer inbraakpreventietips kunt u vinden op www.politiekeurmerk.nl

Meer snelheidscontroles op 50 km wegen

42% Van alle verkeersslachtoffers vindt binnen de bebouwde kom plaats. Daarom gaat Politie Noord-Holland Noord meer snelheidscontroles houden op 50 km wegen. Het verschil tussen een gewonde of een dode kan zitten in tien kilometer per uur. Bij een snelheid van 35 km/u komt 5% van de voetgangers of fietsers om het leven. Bij 48 km/u is het aandeel al afgelopen tot 45%. Reden genoeg dus om meer te gaan controleren binnen de bebouwde kom, waar meer voetgangers, fietsers en spelende kinderen behoed kunnen worden voor te snelle rijders.

Middenmeer, vrijdag 5 maart 2010

s Middags tussen 15:00 uur en 18:00 uur werden op de Hoornseweg 286 voorbijgangers via een radar gecontroleerd op hun snelheid. De maximum snelheid op deze weg is 50 km/u. Er reden 101 voorbijgangers (35%) te hard. Een bestuurd(st)er reed zelfs 100 km/u. Alle overtreders krijgen een boete thuisgestuurd.

In de avond tussen 19:00 uur en 21:45 uur verplaatste de snelheidscontrole zich naar de Alkmaarseweg, N242. 634 voorbijgangers werden via een radar gecontroleerd op hun snelheid. De maximum snelheid op deze weg is 80 km/u. Er reden 119 voorbijgangers ( bijna 20%) te hard. Een bestuurd(st)er reed zelfs 121 km/u. Alle overtreders krijgen een boete thuisgestuurd.

Stompetoren, vrijdag 5 maart 2010

s Avonds tussen 18:30 uur en 21:45 uur werden op de Noordervaart 556 voorbijgangers via een radar gecontroleerd op hun snelheid. De maximum snelheid op deze weg is 50 km/u. Er reden 183 voorbijgangers (32%) te hard. Een bestuurd(st)er reed zelfs 91 km/u. Alle overtreders krijgen een boete thuisgestuurd.

Auto gestolen; politie zoekt getuigen

Alkmaar, zaterdag 6 maart 2010

In de nacht van vrijdag op zaterdag is op de t Veneetse Eiland een auto gestolen. Het gaat om een beige Amerikaanse auto van het merk Lincoln, type Town car. De 47-jarige eigenaresse zag de auto voor t laatst vrijdagavond rond 23:15 uur. Zaterdagochtend 8:30 uur was de auto verdwenen.
De politie Alkmaar is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Bent u getuige geweest van de diefstal of heeft u verdachte personen rondom de auto gezien, neem dan contact op met de politie Alkmaar: 0900-8844.

Op straat overvallen

Hoorn, vrijdag 5 maart 2010

s Avonds rond 18:30 uur werd op de Papiermolen een 23-jarige vrouw uit Hoorn op straat overvallen. Ze liep vanaf het bushalte Weel/Papiermolen via de steeg naar haar woning en werd van achteren door een man vastgepakt. Er ontstond een worsteling. Een tweede overvaller doorzocht haar tas en nam onder andere haar portemonnee mee. Ook werden haar horloge en ring afgepakt. De jongens zijn weggerend in de richting van het park/tennisbaan. Eén van haar overvallers was ongeveer 20-25 jaar oud en had een licht getinte huid. Hij droeg een zwart jack van grove, stugge stof zonder capuchon. Hij droeg een donkere spijkerbroek en sportschoenen. De politie Hoorn heeft de overval in onderzoek. Heeft u tips, neem dan contact op met de politie Hoorn: 0900-8844.

Huiselijk geweld

Alkmaar, zaterdag 6 maart 2010

In de ochtend om 5:20 uur heeft de politie een 34-jarige man uit Alkmaar aangehouden wegens mishandeling van zijn ex-vriendin. Hij heeft haar meerdere keren in het gezicht geslagen en geschopt. Hij is meegenomen naar het bureau voor verhoor en bekende de mishandeling.

Huiselijk geweld

Hoorn, zaterdag 6 maart 2010

In de ochtend om 8:40 uur heeft de politie een 33-jarige man uit Hoorn aangehouden wegens mishandeling van zijn ex-vrouw. Hij heeft haar meerdere keren in het gezicht geslagen. Hij is meegenomen naar het bureau voor verhoor en bekende de mishandeling.

Vandalen aangehouden

Hoorn, vrijdag 5 maart 2010

s Avonds rond 23:30 uur werden drie vandalen van vijftien en achtien jaar met hulp van oplettende burgers aangehouden. Twee mannen van 27 en 24 jaar uit Hoorn en Zwaag, hoorden glasgerinkel in de Hogerbeetsstraat en gingen kijken. Ze zagen als enige een groepje van drie jongeren wegrennen. Hierop pakten ze de twee jongens van achttien jaar, uit Schellinkhout en Hoorn, vast en belden de politie. De politie kon de derde persoon, een 15-jarig meisje uit Hoorn tien minuten later aanhouden. Ze hadden uit baldadigheid een ruit kapot geschopt van het gebouw van een kerkgenootschap.

Rijles van vader eindigt in botsing

Den Helder, zaterdag 6 maart 2010

s Middags rond 15:50 uur vond op de rotonde van de Zuiderhaaks, Langevliet en Schoolweg in den Helder een aanrijding plaats. Een 17-jarig meisje uit Den Helder kreeg van haar vader rijles en mocht vanaf Julianadorp naar Den Helder rijden. Op de rotonde reed ze echter rechtdoor over de stenen middenberm heen en kwam vervolgens in botsing met de auto van een 43-jarige vrouw uit Den Helder. Er raakte gelukkig niemand gewond, wel raakte beide auto beschadigd. Het is verboden om zonder rijbewijs op de openbare weg te rijden. De 68-jarige vader en zijn dochter werden aangehouden en moesten voor verhoor mee naar het bureau. De vader had er wel van geleerd. Dit is de eerste en laatste keer, zo verklaarde hij.

Aangehouden wegens wapenbezit

Burgerbrug, zaterdag 6 maart 2010

In de avond rond 22:30 uur zijn twee mannen van 23 en 26 jaar, uit Bergen en Alkmaar op de Sint Maartensweg aangehouden wegens wapenbezit. De politie kreeg een melding dat de auto betrokken was bij een bedreiging met een wapen. Toen de aanrijdende agenten de auto zagen rijden kreeg de bestuurder een stopteken. De auto werd onderzocht en er zijn een nepvuurwapen en een busje pepperspray in beslag genomen. De mannen zijn aangehouden wegens verboden wapenbezit en meegenomen naar het bureau. De auto is ook meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.

Alcoholcontrole Alkmaar

Alkmaar, zaterdag 6 maart 2010

In de avond en nacht van vrijdag op zaterdag tussen 22:00 uur en 03:30 uur controleerden agenten op de Kennermerstraatweg en de Vondelstraat 206 automobilisten en bromfietsers op het gebruik van alcohol. Zes bleken teveel gedronken te hebben en zijn aangehouden. Zij kregen een proces-verbaal en een rijverbod van enkele uren. Een automobilist kreeg een geldboete van 90 voor het niet dragen van de autogordel.

Alcoholcontrole Schagen

Schagen, zondag 7 maart 2010

In de ochtend tussen 1:30 uur en 4:00 uur controleerden agenten op de N245 in Schagen 191 automobilisten en bromfietsers op het gebruik van alcohol. Twee bleken teveel gedronken te hebben en zijn aangehouden. Zij kregen een proces-verbaal en een rijverbod van enkele uren.

Alcoholcontrole Texel

Oosterend, zaterdag 6 maart 2010

In de avond en nacht van vrijdag op zaterdag tussen 23:30 uur en 4:30 uur hebben agenten op het eiland en op de Schorrenweg 30 automobilisten gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Er hoefde er geen één aangehouden te worden, omdat ze allen netjes onder de wettelijk toegestane waarde bliezen. Later in de nacht werd er extra veel gebruik gemaakt van de taxi.

Rijbewijs drankrijder ingevorderd

Breezand, zaterdag 6 maart 2010

s Morgens rond 2:20 uur werd een 18-jarige automobilist uit Schagerbrug bij een routinecontrole staande gehouden op de Hyacintenstraat. Hij bleek als beginnend bestuurder teveel gedronken te hebben en werd aangehouden. Op het bureau blies hij 365 ug/l, ruim vier keer de toegestane waarde (tot 90 toegestaan). Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van enkele uren. Zijn rijbewijs is ook ingevorderd.

Rijbewijs drankrijder ingevorderd

Medemblik, zaterdag 6 maart 2010

s Morgens rond 3:10 uur werd een 41-jarige automobilist uit Oostzaan staande gehouden op de Overtoom. De automobilist viel op omdat hij met groot licht reed. Hij kreeg een stopteken. Hij bleek teveel gedronken te hebben en werd aangehouden. Op het bureau blies hij 755 ug/l, bijna vier keer de toegestane waarde (tot 220 toegestaan). Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van negen uren. Zijn rijbewijs is ook ingevorderd.

Rijbewijs drankrijder ingevorderd

Bergen, zondag 7 maart 2010

s Morgens rond 3:15 uur werd een 34-jarige automobilist uit Heiloo bij een routinecontrole staande gehouden op de Kogendijk. Hij bleek teveel gedronken te hebben en werd aangehouden. Op het bureau blies hij 625 ug/l, bijna drie keer de toegestane waarde (tot 220 toegestaan). Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van enkele uren. Zijn rijbewijs is ook ingevorderd.

Drankrijder zonder rijbewijs

Den Helder, zondag 7 maart 2010

s Morgens rond 5:00 uur werd een 24-jarige automobilist uit Dordrecht bij een routinecontrole staande gehouden op de Marsdiepstraat. Hij bleek teveel gedronken te hebben en werd aangehouden. Op het bureau blies hij 630 ug/l. Hij was niet in het bezit van een geldig rijbewijs, waardoor hij wordt gezien als beginnend bestuurder. Hierdoor had hij ruim zeven keer de toegestane waarde (tot 90 toegestaan). Hij kreeg twee maal een proces-verbaal.

Automobilist ruim 15 maal teveel gedronken

Hoorn, zaterdag 6 maart 2010

s Morgens rond 2:00 uur kreeg de politie melding van een eenzijdig ongeval op het Stationsplein in Hoorn. Een 20-jarige automobilist was met zijn auto tegen een verkeerslicht aangereden. De bestuurder was eerst in zijn achteruit tegen een raam van een gebouw aan de Gedempte Turfhaven aangereden, vervolgens reed hij weg in de richting van de kruising Keern/ de Weel. Onderweg raakte hij een betonnen paal en kwam op het Stationsplein tot stilstand tegen een verkeerslicht. Hij liep verwondingen aan zijn gezicht op. In het WFG bleek uit bloedonderzoek dat hij ruim 15 maal teveel had gedronken. 1345 ug/l, terwijl 90 is toegestaan. Zijn rijbewijs is hierop ingevorderd. Zijn auto is weggesleept. De volgende ochtend kwam hij om 9:30 uur voor een verklaring naar het bureau. Echter hij was nog steeds onder invloed van drank. Er is een nieuwe afspraak met hem gemaakt.

Te snel gereden: rijbewijs ingevorderd

Alkmaar, zaterdag 6 maart 2010

s Avonds rond 21:30 uur werd het rijbewijs van een 22-jarige automobilist uit Alkmaar ingevorderd. Hij reed op de Provincialeweg in Alkmaar 150 km/u, terwijl 80 km/u is toegestaan. Hij kreeg ook een proces-verbaal.

Te snel gereden: rijbewijs ingevorderd

Sint Maartensvlotbrug, zaterdag 6 maart 2010

Rond het middaguur werd het rijbewijs van een 45-jarige automobilist uit Ermelo ingevorderd. Een agent zag de automobilist met veel te hoge snelheid op de Westerduinweg in de richting van Callantsoog rijden. De agent volgde de auto en constateerde een (gecorrigeerde) snelheid van 111 km/u, terwijl 60 km/u is toegestaan. Hij kreeg ook een proces-verbaal.

Automobilist met ingevorderd rijbewijs gesnapt

Winkel, zaterdag 6 maart 2010

s Morgens rond 9:00 uur zag een surveillerende agent op de Zandzegge in Winkel een bestelbus rijden. Hij herkende de bestuurder als de persoon waarvan zijn rijbewijs was ingevorderd. Hij gaf de 42-jarige bestuurder een stopteken. De man werd aangehouden en moest mee naar het bureau. Hij kreeg een proces-verbaal.