Tom Coronel

6 Maart 2010
Tom Coronel negende in kwalificatie Curitiba

Tom Coronel zal de eerste race van het nieuwe seizoen in het FIA WTCC vanaf de negende startplaats aanvangen. De SEAT coureur had van te voren op een wat hogere rangschikking gehoopt, maar kon berusten in het eindresultaat. "De top 8 is mijn doel, in ieder geval voor de races", aldus Coronel. Dat Coronel net een plaats daarachter staat was letterlijk de speling van het lot.

"We hebben geloot wie er als eerste en als laatste op sleeptouw genomen werd in de slipstream. De loting was voor mij het minst gunstig omdat ik als eerste een sleepje zou krijgen en daarna voor de rest van het team moest rijden. Dat is een nadeeltje omdat de echt snelle tijden pas op het laatst neergezet worden. Wel even wat anders dan in voorgaande jaren toen ik altijd zelf op zoek moest naar iemand bij wie ik kon aanhaken. Maar goed, het seizoen is nog lang en ik ga er van uit dat het kwartje dit jaar ook nog wel mijn kant op valt", aldus Tom Coronel.

Foto: FIA WTCC

Naast het voor Coronel ongunstige lot stak de coureur uit Eemnes ook de hand in eigen boezem. "Ik had twee missertjes tijdens de kwalificatie en die worden in dit competetieve veld gelijk afgerekend. Ik mis nog de ervaring met de Leon TDI om er echt het maximale uit te halen. De auto is een stuk zwaarder. Daardoor is de balans heel anders in vergelijking met de benzine Leon van vorig jaar. Dat heeft ook weer gevolgen voor de bandenslijtage. Allemaal dingen om rekening mee te houden en dingen die de afgelopen jaren eigenlijk als vanzelf gingen", aldus Tom na afloop.