Tom Coronel

7 Maart 2010
Tom Coronel achtste in race 1 Curitiba

Tom Coronel is als achtste gefinished in de eerste van de twee races van het FIA WTCC in Curitiba. De eerste race van het seizoen begon in de regen. Voor het eerste dit weekend werden de coureurs en teams geconfronteerd met een natte baan. De organisatie besloot dan ook om de race te laten beginnen met twee ronden achter de safety car.

Foto: Frits van Eldik

Voor Tom Coronel was het, net als voor vele anderen, afwachten hoe de auto het zou doen op een natte baan. Uit het wedstrijdbeeld bleek dat niet alleen Coronel, maar de meeste SEAT coureurs in de beginfase flink last hadden van onderstuur. Dit bleek wel uit het aantal keren dat het instuurpunt van tweede bocht gemist werd. SR-Sport teammanager Joan Orus zou na afloop verklaren dat de SEATs problemen hadden met de remmen op de natte baan. Hij verzekerde het probleem voor de tweede race opgelost te hebben. Gaandeweg de race droogde de baan op en was het voor de rijders zaak om de regenbanden te sparen door ze op de natte stukken op het circuit te koelen. Tom wist zich in eerste instantie op te werken naar een mooie zesde plaats door onder andere de lokale favoriet Augusto Farfus in de BMW in te halen, maar hij moest tegen het einde van de race toch Farfus en zijn teamgenoot bij SR-Sport Jordi Gene voorbij laten gaan.

Tom consolideerde zijn achtste plaats in de resterende ronden en verzekerde zichzelf hiermee van kampioenschapspunten en de pole position voor de tweede race.