Sebastiaan Bleekemolen en Ronald van de Laar kampioen Winter Endurance Kampioenschap

Zandvoort, 7 maart 2010. Ronald van de Laar (Zandvoort) en Sebastiaan Bleekemolen (Haarlem) hebben op Circuit Park Zandvoort de titel in het Winter Endurance Kampioenschap 2009 -2010 gewonnen. Het duo won The Final 4, de beslissende race op Circuit Park Zandvoort, met hun Aevitae Bleekemolen Racing Porsche 997 GT3 S. "We kijken terug op een prachtig winterseizoen, waarin we drie van de vier races gewonnen hebben", aldus Sebastiaan, die de wintertitel voor de tweede keer op zijn naam schreef.

Bleekemolen en Van de Laar reden de snelste tijd tijdens de kwalificatietraining. Bij de start van de vieruursrace nam Sebastiaan gelijk de kop. Vervolgens lag de Aevitae Bleekemolen Racing Porsche gedurende het grootste deel van de race op kop. Het winnende duo kreeg de zege niet cadeau. "De koppeling ging stuk tijdens mijn laatste rijbeurt. Vervolgens moest Ronald nog een sessie van vijf kwartier zonder koppeling rijden. Dat heeft hij heel goed gedaan", prees Sebastiaan zijn teamgenoot. Na vier uur racen kwam Ronald van de Laar met een voorsprong van ruim een halve minuut op zijn directe achtervolgers over de finish. Hij stelde de titel daarmee veilig.

Competitief
"Het was een heel competitief kampioenschap, met een aantal zware tegenstanders", blikte Sebastiaan op het Winter Endurance Kampioenschap terug. "Ronald en ik reden continu in de voorhoede. We stelden drie keer de poleposition veilig en wonnen drie races. Vooral onze zege tijdens de Nieuwjaarsrace was prachtig. Het was een fantastische race. Het was glad door de kou en de regen, er lag pekel op de baan en de race werd deels in het donker verreden. Hele moeilijke omstandigheden, waarin wij als winnaar over de finish kwamen." In de beginfase van de '4 uur van Zandvoort', de derde race van het kampioenschap, leken Bleekemolen en Van de Laar ook op weg naar de zege. Sebastiaan: "Na een uur racen lag ik op kop, maar door een technisch probleem tijdens een pitstop verloren we veel tijd en punten. Daardoor begonnen we vandaag als tweede in de tussenstand, met een achterstand van een punt op de klassementaanvoerders. Met onze zege vandaag hebben we toch nog de titel gewonnen." Veel tijd om te feesten heeft Sebastiaan niet. "Volgend weekend staat ons eerste optreden van dit seizoen in de Porsche Supercup op het programma. We rijden in het voorprogramma van de Grand Prix van Bahrein."

Vijfde plaats
Michael Bleekemolen, de vader van Sebastiaan en tweevoudig winterkampioen, en Kees Bouhuys eindigden als vijfde algemeen met hun Sotrax Albert Motorsport Porsche 997 GT3. Ook de race van dit duo verliep niet geheel zonder problemen. "Gisteren (zaterdag, red.) gleed ik tijdens de vrije training op niet volledig opgewarmde banden van de baan", aldus Bouhuys. " De schade was groot. Onze monteurs hebben de hele nacht doorgesleuteld, waardoor we vandaag toch aan de start konden staan.

Tijdens de race moest ik uitwijken voor een achterligger, die naar mij toe stuurde op het moment dat ik hem inhaalde. Ik kwam naast de baan terecht en ik vloog over de kerbstones en door het gras, maar ik kon mijn Porsche gelukkig onder controle houden. Na dit uitstapje stond de sporing van de auto verkeerd, Michael en ik konden geen snelle rondetijden meer rijden."

Aevitae Bleekemolen Racing wordt onder meer gesteund door zorgverzekeraar Aevitae en AHC, industriële verzekeringsmakelaar met vestigingen in Amsterdam en Londen.

Uitslag 'The Final 4', 7 maart 2010, Circuit Park Zandvoort:
1. Ronald van de Laar en Sebastiaan Bleekemolen, Porsche 997 GT3 S, 118 ronden; 2. Alex van 't Hoff, Rick Abresch en Danny Werkman, Corvette GT3, op 34.253 sec.; 3. Jeroen Schothorst, Wim Beelen, Hoevert Vos en Wilko Becker, Renault Mégane Trophy, op 1 ronde; 4. Dennis Nieuwenhuis, Mike Hezemans en Aad Duijvestein, DNRT V8, op 2 ronden; 5. Kees Bouhuys en Michael Bleekemolen, Porsche 997 GT3, op 3 ronden.

Eindstand Winter Endurance Kampioenschap na vier races:
1. en kampioen Ronald van de Laar en Sebastiaan Bleekemolen 67 punten; 2. Rob de Laat en Theo de Prenter 64; 3. Jeroen den Boer en Leon Rijnbeek 62.


---