Ingezonden persbericht

Classic FM At The Movies
Een dag lang filmmuziek op Classic FM

Naarden, 4 maart 2010 | Onder het motto Classic FM At The Movies, staat Classic FM maandag 8 maart in het teken van muziek uit bekende speelfilms. De uitreiking van de Academy Awards, beter bekend als de Oscars, is aanleiding voor het station met 'licht klassiek voor elk moment' om de programmering die dag af te stemmen op muziek uit films.

Op 7 maart worden deze meest prestigieuze filmprijzen voor de 82e keer uitgereikt in het Kodak Theatre in Hollywood. Luisteraars van Classic FM kunnen tot zondag 7 maart hun favoriete filmmuziek kenbaar maken op de website Classicfm.nl. Er kan uit muziek uit bekende speelfilms gekozen worden als 'Pirates Of The Caribbean', 'The Lord Of The Rings', 'Dances With Wolves', 'Gladiator', 'Harry Potter', 'Moulin Rouge', 'Soldaat van Oranje' en 'Ratatouille'.

Filmmuziek op Classic FM
Soundtracks van bekende speelfilms bevatten vaak klassieke muziek zoals het 'Klarinetconcert' van Mozart in 'Out of Africa', de 'Boléro' van Ravel in de film 'Ten' of de 'Rhapsody in Blue' van Gershwin in Woody Allen's 'Manhattan'. Daarnaast leunt muziek die speciaal voor films gecomponeerd is vaak dicht tegen klassieke muziek aan. De werken van Ennio Morricone ('Once Upon a Time in the West', 'The Mission') en John Williams ('Schindler's List', 'Saving Private Ryan') zijn hier goede voorbeelden van. Filmmuziek maakt daarom regelmatig deel uit van de programmering van Classic FM.

Classic FM
Classic FM is het best beluisterde klassieke radiostation van Nederland, met 24 uur per dag 'licht klassiek voor elk moment'. Classic FM is overal in Nederland te ontvangen via de kabel, internet, mobiele telefoon, Canal Digitaal en Digitenne. Voor meer informatie zie Classicfm.nl.

Classic FM is onderdeel van de Sky Radio Group



Ingezonden persbericht