Wageningen Universiteit en Researchcentrum

Oproep nominaties Persprijs 2010


Onderdeel: Wageningen Universeits Fonds

Journalisten, redacteuren, redacties en programmamakers van met name radio/televisie/nieuwe media worden uitgenodigd om mee te dingen naar de:

Persprijs wageningen universiteits fonds 2010

Het Wageningen Universiteits Fonds (WUF) honoreert de beste populair-wetenschappelijke uiting die de kennisvelden van Wageningen UR (University & Research centre) toegankelijk maakt voor een breed publiek. Deze kennisvelden zijn: voeding en gezondheid, duurzame agrosystemen, leefbare groene ruimte, watermanagement en maatschappelijke veranderingsprocessen. Het WUF looft deze persprijs uit sinds 1978.

De prijs bestaat uit een oorkonde, een geldbedrag van ¤ 2500,- en een replica van het kunstwerk "De Wageningse Boom" en gaat meestal afwisselend naar de schrijvende pers dan wel naar de radio/televisie/nieuwe media. In 2010 gaat de prijs bij voorkeur naar radio/televisie/nieuwe media. De prijsuitreiking vindt plaats op 9 maart 2010 tijdens de viering van de Dies Natalis van Wageningen University.

De prijs heeft in de loop der jaren een goede naam opgebouwd. Enkele winnaars uit voorgaande jaren zijn: radioprogramma "Vroege vogels" (VARA) voor hun hele oeuvre (1994) en televisieprogramma "Noorderlicht" (VPRO) met de uitzending over 'Genetisch Goud' (2002).

Criteria
Inzendingen worden beoordeeld op:

1) Wetenschappelijke en journalistieke kwaliteit
2) Toegankelijkheid voor een breed publiek

3) Aansluiting bij de Wageningse kennisvelden

4) Verbinding met het wetenschappelijk onderzoek van Wageningen
5) Geproduceerd in de periode 2006 t/m 2009