Rijksvoorlichtingsdienst

Prins van Oranje aanwezig bij symposium van het Afval Energie Bedrijf

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje woont dinsdagmiddag 9 maart in Amsterdam een deel bij van het symposium 'The Amsterdam Waste Management Conference' van het Afval Energie Bedrijf (AEB). Samen met een aantal (inter)nationale experts op het gebied van afvalverwerking gaat AEB tijdens dit symposium in debat met de aanwezigen over afvalmanagement en de toekomst daarvan.

Tijdens het symposium wordt onder andere stilgestaan bij de Hoogrendement Centrale van AEB. Deze centrale, die in 2007 in gebruik is genomen is gebaseerd op eigen technologische innovaties en op bestaande technologieën. Het elektrisch rendement van deze centrale is hoger dan de vorige generatie afvalenergiecentrales.

AEB heeft als doel een maximale bijdrage te leveren aan een duurzame maatschappij. Dat doel probeert het afvalverwerkingsbedrijf te halen door op een schone en verantwoorde manier zoveel mogelijk bruikbare bestanddelen uit afval te halen zoals elektriciteit, warmte, waardevolle metalen en grondstoffen voor de bouw en industrie.

De Prins krijgt na afloop van het symposium een rondleiding door de Hoogrendement Centrale.