Gemeente Bolsward


Nieuws
17-02-10

Uitnodiging 9 maart: presentatie verkeersplannen

Wat zijn verkeersknelpunten in Bolsward? Willen we een autoluwe binnenstad? Moeten we het parkeren in en rond de binnenstad anders regelen? Hoe kunnen we de overlast van bussen terugdringen? Wat is de beste locatie voor een nieuw busstation?

Allemaal vragen waar verschillende organisaties, inwoners en belangbehartigers het afgelopen jaar over nagedacht hebben en waarvan we u nu graag de voorkeursvarianten en -plannen presenteren.

Bent u nieuwsgierig naar de verkeersplannen? Wilt u ook uw mening meegeven aan de raad?
U bent van harte uitgenodigd voor de presentatie van de plannen op dinsdag 9 maart 2010 vanaf 19.30 uur in het Marne College aan de Schoolstraat in Bolsward.

Het Verkeers- en vervoersplan ligt nog niet vast. We hebben, op basis van de resultaten van de inloopdag en de klankbordgroepen, een voorstel gemaakt. De meest haalbare en wenselijke oplossingen (volgens de klankbordgroepen en deskundigen) zijn in het plan uitgewerkt in voorkeursvarianten voor de verschillende deelonderwerpen. Het openbaar vervoer, het verkeer en parkeren in de binnenstad, de fietsroutes naar het Marne College zijn een paar voorbeelden van de onderdelen uit het plan.

In april leggen we het ontwerp-plan voor aan de gemeenteraad. Voordat wij dit doen horen wij graag van onze inwoners wat zij er van vinden. Uw inbreng zullen wij samen met het Verkeers- en vervoerplan voorleggen aan de gemeenteraad, die dan uiteindelijk de keuzes maakt voor maatregelen, oplossingen en varianten.

Nadat de raad het ontwerp heeft vastgesteld, volgt ook nog de officiële inzage en reactieperiode. Uiteraard laten wij u dat weer via het Bolswards Nieuwsblad en deze website weten.